Din categoria nu am reușit să o las deoparte până nu am terminat-o, în ciuda faptului că mă așteptam la anumite răsturnări de situație, e un roman pe care nu am cum să nu vi-l recomand.

Intriga e faină, o încrengătură de minciuni, înșelăciune, atracție sexuală prost direcționată, interese meschine și apăsătorul gând că uneori pierdem din vedere ce este cu adevărat important din dorința de a obține mulți bani cu un efort minim.

Jamie este un bărbat inteligent dar comod, aflat în pragul vârstei de 50 de ani. Din cauza unui eveniment nefast declanșat în metrou sub influența fobiei de spații închise, decide să renunțe la jobul său bine plătit în sfera marketingului și să se angajeze într-o cafenea, pe un post necalificat, care îi oferă liniștea unui transport în regim fluvial către locul de muncă și o senzație de liniște și detașare.

Soția sa, Camila, lucrează cu succes în domeniul imobiliarelor și este cea care întotdeauna a susținut financiar cuplul. Inclusiv casa grandioasă în care locuiesc în cartierul select din apropierea Londrei, este un motiv de umilință tacită pentru Jamie, care constant este indiviat și deopotrivă batjocorit pentru așa zisul trai de întreținut pe care indirect îl posedă.

Traiul liniștit și fad al acestui cuplu fără copii este reactivat de relaționarea cu un cuplu mai tânăr – Melia și Kit, ambii vivace și veșnic nemuțumiți de faptul că soarta nu le oferă mai multe posibilități pe care consideră că le merită.

Abordarea ușor părintească și răbdătoare a cuplului mai matur față de noii prieteni, se schimă în momentul în care Jamie începe o aventură amoroasă cu Melia, în ciuda diferenței de vârstă de 20 de ani.

Un plan diabolic se pune în mișcare de dragul unei asigurări de viață de aproape două milioane de lire.

O crimă este înscenată înainte de Craciun și martorul care pare să pună bețe în roată planului este aparent un alt pasager al feribotului.

Cât de nevinovat este Jamie în acest tumult de evenimente care par să îl ia pe nepregătite, atât de antrenant construite de autoare și punctate pas cu pas din perspectiva personajului principa, creionând fiecare gând, temere, dorință a celui care este dispus să își inducă în eroare proprii cititori?

De ce o femeie tânără și atractivă ca Melia stârnește pasiuni nebănuite unui bărbat relativ ratat ca Jamie, ținut pe linia de plutire de soția sa inteligentă și intuitivă – Camila?

Cum poți păstra o relație de prietenie și dezvolta un plan sadic împreună cu bărbatul de a cărui femeie ești îndrăgostit în secret? Cât de vinovat este Kit de eșecul planului care atrage după sine moartea și o investigație criminală regizată din umbră?

O anchetă polițienească sarcastic construită, detaliată cu cinism și detașare delicioasă. O carte care te ține cu sufletul la gură, cu personaje viu construite care ascund în compoziția lor gânduri vinovate. Poate singurul personaj mai puțin intrigant dar care menține lucrurile pe linia de plutire pentru mare parte din roman, este Camila, soția lui Jamie, în ciuda faptului că nu este capabilă să admită că traiul satisfăcător pe care îl duce, se datorează în mare parte unui avantaj material cu care a pornit la drum și nu e doar un efect al aptitudinilor sale.

Mi-a plăcut mult, am savurat-o în format audiobook (deci iar n-am poze) și mare parte din ancorarea în poveste o face relatarea de calitate a actorului Alex Potocean, care narează acțiunea.

Lasă un răspuns