Prima lectură scrisă de această autoare americană mă aduce înaintea voastră cu câteva impresii legate de această carte.

Înainte de a vă împărtăși ce mi-a plăcut sau ce nu m-a convins la acest roman, găsesc potrivit să vă spun câteva detalii despre acțiunea și personajele din ea.

Bun. Avem în prim plan două surori – Mickey și Casey, ambele crescute din fragedă copilărie de bunica maternă – Gee, deoarece mama lor decedează în urma unei supradoze și tatăl, consumator de profesie, spală putina și dispare din peisaj.

Mickey face toto posibilul să se descurce cu resursele materiale puține pe care le are la dispoziție și reușește la 20 de ani să prindă un post la academia de poliție, ajungând ulterior să fie repartizată la brigada de filaj unde tratează în mare parte cu consumatori de droguri și prostituate. Sora sa Kacey, mai mică cu un an, este una dintre categoriile pe care Mickey le supraveghează, deoarece Kacey se prostituează pentru a-și procura doza zilnică de heroină.

Relația dintre cele două este distrusă și motivele numeroase ies la iveală pe parcursul cărții, dar în momentul în care mai multe colege de adicție de ale lui Kacey de încep să apară ucise și Kacey dispare, Mickey se vede nevoită să desfășoare o anchetă paralelă celei de serviciu, care pare să ascundă detalii semnificative.

E un roman în care cele două lumi opuse – cea a justiției și cea a ilegalității, se izbesc frontal constant și în care personajele fac parte fie dintr-una, fie din cealaltă, dar și mai grav din ambele atunci când întunericul coboară peste mâna lungă a dreptății.

Ce s-a întâmplat cu Kacey și cum poate sora sa să o salveze? Cine e vinovat de crime și care este motivul din spatele relațiilor destrămate? Cum poate un copil să schimbe destinele celor din jur și de ce uneori minciunile sunt necesare?

Cartea e scrisă fain, cursiv, îmbină drama cu romantismul și imprimă acel iz de speranță că inclusiv în viața unui narcoman există șanse de redresare, chiar dacă destul de mici. Povestea are părți ușor naive sau de o durere mascată pentru a fi accesibilă, dar per total mi-a lăsat impresia unui film bine regizat în producție hallmark. Din ala de sărbători când toți ne dorim să fim mai buni și mai atenți cu cei din jur.

Mi-a plăcut că are capitole multe și scurte ceea ce am ajuns să cred ca e secretul unei lecturi care să te convingă să o duci până la final, chiar și când intuiești cum vor decurge lucrurile. Per total nu regret că am citit-o dar nici nu o consider o carte care îmi va rămâne mult timp în minte.

Spor la lecturi faine și ne auzim curând!

Lasă un răspuns