Din sfera thrillerelor pe care le-am savurat, face parte și acest roman. 574 de pagini în care așteptam să vad care va fi întorsătura pe care o va lua povestea și ceea ce am apreciat a fost faptul că de fiecare dată autoarea îți dă posibililitatea să întrevezi mai multe variante posibile și pare că a decis în favoarea uneia doar ca să te vadă cum reacționezi.

Povestea pare cunoscută. Jake și Alice, un cuplu tânăr, proaspăt căsătorit, se confruntă cu o provocare inițial amuzantă care ajunge să aibă asupra lor efecte devastatoare. Alice este un avocat aflat în plină ascensiune profesională, îndrăzneață și îndărătnică, extrem de focusată pe munca pe care o depune, iar Jake este un psihoterapeut cu un program lejer și o personalitate flexibilă. Nunta lor se consumă mai mult la insistențele lui Jake, Alice fiind genul de persoană căreia titulatura de soție nu îi modifică cu nimic trăirile și stilul de raportare.

Cadoul de căsătorie primit din partea unuia dintre clienții lui Alice este privit ca o glumă, o joacă, o provocare – posibilitatea de a face parte dintr-un grup select de cupluri căsătorite care trăiesc după un cod bine stabilit în ceea ce privește căsătoria.

Persoane influente și cu bani, membrii acestui grup acceptă de bună voie să se supună regulamentului impus, riscând să fie pedepsiți conform unor legislații interne pentru situații care par să afecteze bunul mers al relației, precum uitatul oferirii lunare a unui cadou cu semnificație, organizarea unor excursii semestriale, nerespectarea echilibrului dintre timpul alocat jobului și cel casnic, lipsa de implicare, tentative de infidelitate, lipsă de încredere sau raporturi sexuale regulate.

Lucrurile se complică când cei doi descoperă că pentru tachinările și modul lor de raportare în ceea ce privește relația, ajung să fie judecați și încarcerați, amendați și pedepsiți în maniere din ce în ce mai absurde dar inventive.

Pactul are două mari bariere. Nu poate fi expus (și oricum cine ar crede o poveste de acest gen) și nu permite membrilor lui să se sustragă regulilor sau să abandoneze jocul.

Încercările prin care trec schimbă dinamica relației iar riscurile la care se expun pentru a face față provocărilor scot la suprafață gânduri și trăiri extreme.

În ciuda regulilor bizare, să fie Pactul soluție pentru o căsătorie de succes sau o sectă din care la final scapă cine poate?

O carte antrenantă, cu personaje fain conturate, nerealistă dar extrem de interesantă, greu de abandonat până la final. Mi-a plăcut, o să am această autoare în vedere și pe mai departe. 😉

Lasă un răspuns