Oare există bărbați urâți și dacă da, după ce criterii îi introducem în categorii din care par lipsiți de orice șansă de redresare?

Fiecare dintre noi a avut la un moment dat un coleg de școală, la serviciu, un prieten sau un văr care părea că nu va avea niciodată succes la femei. Iubirea îl ocolea cum ne ocolește cheful de muncă luni dimineață și părea că doar o minune dumnezeiască îi va oferi șansa de a fi vreodată parte integrantă dintr-o relație.

Urâțenia acestor personaje era adesea dată de o lipsă de perspectivă sau un minim de abilități în zona estetic-administrativă ori poate carențe educaționale evidente care deja puneau bariere într-un context și așa nefavorabil.

Femeile se uita după aspectul fizic, mai ales în prima parte a vieții. Visează la Brad Pitt și Jason Momoa, un Tom Hardy devotat și iubitor. Băiatul rău cu intenții bune care să le sufle doar lor în coarne. Doar că tipologia asta de mascul își descoperă ușor potențialul și vrea să testeze mai multe variante.

După mai multe dezamăgiri, femeia se orientează. Își reglează așteptările. Începe să pună accent pe conexiune, intimitate sinceră, angajament, implicare, stabilitate, pasiuni comune dar privite prin ochi maturi. Nu mai e suficient să le placă același club sau același tip de băutură. Și astfel începe o triere din ce în ce mai acerbă.

După o anumită vârstă, bărbații cred ca ei aleg femeia, dar de fapt femeia îi alege pe ei. Ea este cea care se decide dacă îi acceptă sau dacă își dorește să construiască ceva împreună.

Acum vine din urmă, cu avânt muncitoresc, bărbatul cu puține experiențe la activ, care nu mai are de mult așteptări mărețe și încă se luptă să își găsească un echilibru, o acceptare, o senzație de incluziune.

El este cel care, dacă reușește să își facă intrarea în viața unei femei, adesea dezamăgite sau sătulă de eșecuri, se agață cu dinții de această posibilitate. A învățat de-a lungul timpului că șansele sale sunt limitate, așa că ficusul lui este pe a crea un context favorabil cât mai clar, astfel încât să i se permită să zăbovească.

Bărbatul urât dar maturizat de singurătate și eșecuri, este cel care vine cu flori, acordă timp și spațiu femeii care îl acceptă, își oferă suportul ori de câte ori e nevoie și iubește cu pasiune, de teamă să nu piardă iar.

Lăsând relațiile serioase și durabile deoparte, chiar și în viața femeilor tinere și cu chef de aventură, există undeva ascuns un moment de cumpănă.

Uneori bărbații urâți se inoculează în grupuri și își joacă rolul inofensiv, de amic de treabă. Nu par o amenințare și dacă știu să își țină în frâu tendințele libidinoase, câștigă rapid teren în fața celor arătoși dar cu figuri. Bărbatul urât poate deveni ușor confidentul și suportul unei femei frumoase, aflată la ananghie sau dezamăgită în dragoste. De acolo pot accesa informații la care în mod normal nu ar avea nicio șansă.

Mai departe le rămân cam trei variante. Fie devin băieți de treabă și dacă sunt acceptați își joacă totul pe o carte și devin bărbații stabili și implicați. Ori bifează o partidă, două de sex profitând un moment de slăbiciune al fetei pe care o plac și sunt înlăturați ulterior ca si cum n-au existat, decât pe o listă neagră și rușinoasă de care nu vor să își aducă aminte. Sau le sunt ghicite invențiile perfide și blocați din timp.

Poveștile de mai sus se aplică bărbaților urâți sau hai să le zicem, mai puțin tentanți, dacă nu dispun de sume de bani frumoase. Altfel se schimbă dinamica. Dar asta e o variantă care merită discutată cu altă ocazie… 😉

Photo credit Freepik

Lasă un răspuns