Cât de ancorat ești în realitate și ce ai fi dispus să faci ca să te asiguri că viața ta are un sens?
ERAL (anagramă pornind de la REAL) este proiectul desfășurat în cadrul Institutului de Fizică Atomică de la Măgurele în care Andrei Vasari devine personaj principal.
Prins într-o căsnicie fadă și nefericită cu iubita sa Sonia, Andrei își dedică tot mai mult timp cercetărilor legate de încorporarea onirică prin utilizarea simulatoarelor interconectate. Munca depusă are la bază dorința sa de a se asigura că proiectul în care a investit timp și energie își primește finanțarea de care are nevoie, dar ulterior ideea din spatele acestuia îl determină să se ofere drept cobai.
Provocarea constă în a descoperi o cale de a interconecta două sau mai multe persoane în lumea viselor, astfel încât versiunile trăite în paralel să coincidă. Experimentul are în vedere arhivarea viselor pe grupuri de persoane care au ceva în comun, ulterior această informație înregistrată și decodificată să poată fi utilizată ca metodă de a avea acces la lucruri deja întâmplate pe baza cărora să poată anticipa viitorul.
Lucrurile iau o întorsătură dramatică în momentul în care Andrei se conectează în vis cu Andreea și orice altă interacțiune umană devine insuficientă.
Cine trage sforile în spatele acestui proiect de mare amploare și cât de important este aportul bisericii în direcția setată la nivel științific?
Cum să regăsești în lumea reală pe cineva despre care nu știi decât ce ți se relatează în lumea viselor? Cât de coerente și adevărate sunt informațiile pe care creierul ți le furnizează?
O carte dinamică cu răasturnări de situație și un poveste interesantă. Acum rămâne să vedeți voi ce și cum… 😉