Aveam cartea în bibliotecă de aproape 2 ani, cred. O parte din reticența mea de a o citi a venit din cauza prezentării. Superficial, știu, dar nu m-a atras coperta. Plus că mereu sunt zeci de alte cărți care se vor citite.

Ideea e că am citit-o de curând, dar am procedat greșit (din nou), căci am văzut mai întâi ecranizarea de pe Netflix, care mi-a plăcut. Și Mila Kunis, actrița principală, îmi place, deci a contribuit și asta.

Ei bine, cartea nu m-a prins. Rulau în mintea mea imagini din film, care fuseseră mult mai bine surprinse decât reușise autoarea să le redea prin scris, într-o manieră seacă cu înclinații sarcastice.

Pe scurt, povestea spune cam așa. TifAni FaNelii (știu, numele e de mahala cu pretenții) are tot ce îți poate dori în prezent – un logodnic bogat, o slujba de redactor la o revistă de succes pentru femei, bani, concedii, mașini, tot tacâmul. Problema e că ea simte că u le merită și că nu i se potrivesc pentru că la bază, Ani este o copilă săracă, crescută de o mamă limitată, care în liceu a trecut printr-o traumă dublă = un viol la o petrecere unde fusese invitată și un atac armat la liceul său, unde se numără printre puținii supraviețuitori.

Lucrurile se complică când la biroul ei se prezintă un jurnalist care vrea să o intervieveze legat de incidentul armat, petrecut în trecut. Să fie cele două mari traume legate între ele și dacă da, cum ar afecta asta imaginea pe care Ani și-a creat-o de-a lungul timpul, încercând să schimbe ce s-a întâmplat?

Traumă, abuz, minciună, trădare, neputință și răzbunare – toate într-o poveste antrenantă. Mă refeream la film, nu la carte… :))

Lasă un răspuns