Căsnicii sau relații vechi, trainice dar adesea lipsite de pasiune sau adrenalină. Apoi anii care trec peste fizicul nostru care tinde să se ghideze mai repede decât e cazul după legile gravitației și emoționalul care învață de la an la an să renunțe la sensibilitățuri gratuite.
La un moment dat se mai sare și pârleazul că iarba pare mai verde dincolo de gard. Pentru un bărbat aflat într-o relație serioasă, o amantă poate fi soluția perfectă pentru a scăpa de monotonie sau de a se păcăli că încă se simte tânăr. Ori uneori, a treia persoană apare ca o recompensă pentru o viață neîmplinită, dar timming-ul nu e potrivit.
Fie că e doar sex sau poate descoperirea sufletului pereche, standardele și nivelul de pretenții diferă.
O femeie căsătorită, dispusă să înșele, o va face automat pentru ceva mai bun, nu neapărat diferit. Dacă acasă s-a obișnuit să tolereze anumite comportamente sau să se plieze pe un anumit stil, nu va accepta în ruptul capului să se complice pentru ceva similar.
Poate partenerul nu aduce flori sau poate nu te scoate niciodată în oraș pentru că e comod sau zgârcit. Sau ambele. În timp devine o obișnuință, un regulament nescris de la care știi că-s prea puține abateri, dar asta automat ridică miza pentru cel care vrea să te cunoască mai bine. Cel pentru care riști relația în care te afli deja.
Dacă cel de acasă bombăne necontenit sau face dragoste o dată pe lună în poziția clasică, așteptările în ceea ce privește descoperirea de tehnici noi în pat și înșiruiri de orgasme păcătoase vine la pachet cu ideea de nouă pasiune.
La fel cum femeia singură, devenită amantă peste noapte, se înhamă la o relație cu un partener care nu o va putea prioritiza niciodată, doar dacă paleta de avantaje emoționale, sexuale, materiale, care i se va pune la dispoziție, este atât de tentantă încât să merite efortul.
Rolul de amant sau amantă e frustrant. Lipsa de control asupra situației ajunge să se răsfrâgă cel mai mult asupra partenerului de acasă prin intermediul crizelor, mofturilor, geloziilor inventate. Puținul timp avut la dispoziție devine pretext de reproșuri subtile sau amenințări lipsite de diplomație. Depinde de stil.
Probabil rețeta perfectă (dacă ar exista așa ceva) când vine vorba de relații extraconjugale, ar putea fi dată de combinații în care amândoi au deja relații stabile. Astfel presiunea scade și situația poate fi mai ușor înțeleasă și gestionată. Doar că e posibil să fie ceva mai provocator din punct de vedere al organizării. E dificil să identificați simultan momente libere, dar poate acest impediment menține nivelul de adrenalină și interes pentru perioade mai lungi de timp.
Dificultatea apare la final, indiferent de cauzele sau maniera în care romanța se încheie. După ce ai trăit adrenalina, pasiunea și ai avut parte de răsfăț, ce faci când te întorci la meniul vechi și vei fi nevoit să reîncălzești ciorba de săptămâna trecută? Câte linguri poți înghiți calm și calculat înainte să ți se facă dor să tragi cu ochiul în farfuria altcuiva?
Photo credit – Freepik