Prea multe așteptări și pretenții. Prea puțină răbdare de a tatona terenul și de a cunoaște pe cel cu care vrei să treci la nivelul următor.

Prea puțină tachinare și joacă căci ne grăbim să sărim în pat de parca urmează să bată gongul de miezul nopții și să rămânem debusolați și singuri ca Cenușăreasa.

Ce face ca sexul să fie declarat grozav? Tehnica sau feeling-ul? Durata sau intensitatea? Nevoia de acel cineva sau teama de a nu fi prins?

De multe ori sexul nici nu e asa grozav. Nu din prima cel puțin. Prea multe emoții și senzații amestecate ca să te simți în largul tău de prima dată cu o persoană nouă. De aia e importanță tatonarea. Căci crește tensiunea sexuală și nevoia de a-l simți pe celalalt în preajma ta. De a anticipa constant momentele cu tentă astfel încât când și dacă ajungi în situația reală, să te bucuri cu atât mai mult de ocazie.

Sexul pasional, animalic, nebunesc necesită o anumită siguranță de sine și acceptare. O forță lăuntrică dată fie de dorința puternică pe care ți-o inspiră acel partener cu care mult timp ai avut doar fantezii, fie dată de experiența vastă și adesea superficialitatea cu care tratezi problema.

Un sex ca la carte din punct de vedere tehnic îl poți face doar cu un idiot sau cu un mediocru alcoolizat ca să prindă curaj. Cu cineva care își canalizează toată energia doar ca să creeze o impresie bună, să-ți vândă o imagine a ceea ce însemnă o aventură remarcabilă. Unul care exersează în oglindă mișcări lascive ori de câte ori rămâne nesupravegheat. Cu cineva care nu înțelege implicațiile unei trăiri de calitate și crede ca totul se rezumă doar la rezistență și sex appeal. Sau căruia nu îi pasă decât să bifeze. Sau să lase o impresie bună pentru stima sa de sine. Dar tehnica nu reprezintă nici măcar jumătate de soluție.

Persoanele cu un anumit grad de inteligență au temeri, au bariere, au nesiguranțe. Doar un prost e sigur pe el și crede că știe mereu ce are de făcut. O persoană sensibilă dar matură emoțional vrea să se bucure de tine chiar dacă nu are neapărat un plan. Să profite de moment cu teama că poate fi singura ocazie care i se oferă. Să înmagazineze cât mai mult din ce i se oferă pentru a putea retrăi mental acele momente atunci când rămâne singur cu gândurile sale.

Un sex de calitate implică pasiune și pasiunea vine din emoții clădite în seri de visare sau nopți de insomnii. Din gesturi reținute și replici cu dublu sens. Și toate acestea au nevoie de timp. Și nici măcar asta nu îți garatează o noapte reușită sau o partidă perfectă. Pentru că în spatele emoților și a adrenalinei acumulate, aveți înmagazinate sentimente de vinovăție, teamă, incertitudine legat de ce urmează să se întâmple, stimă de sine scăzută dar adesea mascată și frica de a nu deveni prea vulnerabili, prea rapid.

Pasiunea și dorința reprimată e cea care schimbă regulile jocului. Acestea două combinate cu capacitatea de autocontrol care să te impiedice sa te napustesti asupra partenerei ca un gibon în călduri. Și nu în ultimul timp analiză în ceea ce privește semnalele transmise din partea cealaltă a barierei pentru a anticipa anumite mișcări sau a primi confirmarea că ceea ce se întâmplă e exact ce trebuie.

O femeie inteligentă și cu standarde acceptă un sex cu cineva mediocru, doar ca manieră de descărcare. Asta dacă nu mai are baterii la îndemână. Zice da unei partide ok din punct de vedere tehnic pentru că știe că a sărit sala de două ori în ultima săptămână. Iar la final te roagă să te îmbraci și sa încui ușa pe dinafară până iese ea din duș.

Închide că te sun eu… Pentru că dacă își dorește să te sune a doua zi, e posibil să vrea de la tine mai mult decât sex…

*Photo credit Freepik

Lasă un răspuns