Astăzi nu e vorba de niciun roman. E vorba de o carte de tipul psihologia relațiilor, comunicare relațională și o oarecare vagă sexualitate.

Suntem o sumă a predispozițiilor noastre genetice la care se adaugă amprenta mediului și experiențele anterioare. Pornind de la această premiză și având în spate zeci de studii care vizează înțelegerea mecanismelor care stau la baza alegerii partenerilor. Helen Fisher este creatoarea unui site cunoscut de dating din SUA, match.com

Personalitatea rămâne un criteriu important când vine vorba de atracția sexuală și implicit de menținerea în timp a interesului față de persoana de lângă noi. Astfel, Helen a corelat tendințele participanților la studii prin analizarea nivelului substanțelor chimice din creier care se activează în anumite situații și în preajma anumitor persoane cu care interacționăm. Dopamină, serotonină, oxitocină, combinația perfectă pentru un cocktail reușit.

Analiza sa are în vedere patru tipuri de personalități – Exploratorul, Constructorul, Conducătorul și Negociatorul. Fiecare dintre noi având în principiu o personalitate principală și cel puțin una secundară.

Autoarea pune la dispoziție un test pentru a determina conform metodologiei sale, tipul de personalitate dominantă și ajută cititorul să înțeleagă mai bine care sunt caracteristicile principale care îl atrag la ceilalți și de ce.

O carte simpatică, ușor de parcurs, antreanantă, cu exemple vii, realiste, ce poate fi o lectură plăcută dar și o mini-unealtă în ceea ce privește anumite aspecte legate de personalitatea noastră și de motivele pentru care ne simțim atrași de anumite persoane și nu reușim să creăm conexiuni cu altele.

Eu am împrumutat cartea de pe platforma Bookster dar sunt sigură că se poate găsi și în librării, doar că n-am verificat… :))

Lasă un răspuns