Accesibilă, antrenantă, intrigantă. Așa aș descrie în trei cuvinte cartea despre care vă povestesc astăzi.

Povestea începe relativ simplu, direct. Jean Taylor este asaltată de presă și obligată să se refugieze în casa sa micuță din suburbii deoarece în ultimii ani, povestea tragică a dispariției micuței Bella a reprezentat acuzația principală adusă lui Glen, soțul lui Jean.

Glen nu mai este prezent și nu poate să se apere, a suferit un accident mortal, care ridică de asemenea semne de întrebare legate de povestea din spatele cortinei.

Singura jurnalistă care reușește să se insinueze în casa lui Jean, sperând să afle răspunsuri la întrebările rămase nejustificate, este Kate. Kate își oferă ajutorul pentru a o scăpa pe Jean de presiunea colegilor săi de breaslă care îi dau târcoale, forțând-o indirect să îi ofere un interviu în exclusivitate, pentru a lămuri povestea celebrei dispariții care tronează asupra orașului de ani de zile.

Cele două planuri se întrepătrund, amintirile lui Jean amestecându-se cu situația actuală. Investigația din trecut ne este prezentată pas cu pas în ciuda faptului că nu este capabilă să clarifice cine este vinovat.

Jean este o femeie docilă, submisivă, frustrată de incapacitatea soțului ei de a-i oferi un copil, având un job mărunt de coafeză la un salon de cartier și a cărei singură preocupare este să își îngrijească soțul pe care, cu fiecare an ce trece, ajunge să îl deteste tot mai mult.

Glen este un oportunist care visează să facă carieră dar ilegalitățile pe care le pune în practică îl ajută să îngroașe rândul șomerilor. Lipsit de job, ajunge să lucreze ca șofer. Timpul liber și-l petrce în cluburi sordide sau în fața laptopului, satisfăcându-și tendințele pedofilice cu poze și videoclipuri ilegale.

Micuța Bella este răpită din propria curte în timp ce mama sa îi pregătea micul dejun.

Pistele investigate osclilează între acuzațiile de neglijare aduse mamei îndurerate, a lui Glen bănuit de pedofilie sau a colegilor săi de muncă care prezintă la fel de multă neîncredere.

Să fie oare Glen vinovatul și care este cauza recentă a morții sale? Ce s-a întâmplat în realitate cu Bella? Câtă informație a pus cap la cap Jean și ce este dispusă să declare în interviul pe care Kate îl pregătește?

O carte care necesită un final clarificator chiar dacă pe parcurs imtuim adevărul. Format mic, de buzunar, ascunde între paginile sale, câteva trăiri interesante în materie de trădare, boală, dezamăgire, frustrare și vină.

În prezent, cartea o puteți găsi la cel mai mic preț pe site-ul Elefant. Să avem lecturi plăcute!

https://www.elefant.ro/vaduva-vol-148_81da1ed4-ad09-46c4-bb0d-c10ec562d4ce?gclid=Cj0KCQjw0oyYBhDGARIsAMZEuMtr4OGdL4q4NcOYok-F7dwygv9NJtNivNgg7F3rHSr7M20k9PAME0oaAmDjEALw_wcB

Lasă un răspuns