Oare cum era să uite câteva minute de faptul că era mamă și „aproape” soție? Cum era să se furișeze din casă, așa cum făcea și în liceu doar ca să se distreze? Până la urmă ce o oprea? Andi? El era adesea plecat de acasă, mai ales seara. Dacă nu îl regăseai la vreo terasă obscură sau pub prăfuit cu băieții, era pe la vreo lansare de carte, vreo nuntă, vreun vernisaj, la care se ducea să-și ofere serviciile de fotograf. Cam atât ramânsese din visele lui. Fotografia. La care nici acolo nu excela, dacă ar fi fost să fie sinceră.

La începutul relației o folosise și pe post de model. Reușise să scoată niște instantanee interesante, majoritatea alb-negru sau sepia care îi accentuau feminitatea și sexualitatea încătușată. Apoi, aparent se plictisise să o utilizeze. Reușise totuși să strecoare una dintre fotografii într-o expoziție locală, motiv pentru care se lăudase săptămâni la rând. Credea că dăduse lovitura. Dar totul se dusese pe apa sâmbetei la fel de repede cum venise.

Ema tânjea după atenție, după nevoia de a se ști dorită. Ar fi dat oricând la schimb sentimentul de iubire, cu dorința carnală care să pună stăpânire pe cel care ar fi făcut orice să o posede. Mai ales de când își schimbase statutul de la femeie singură, lipsită de griji și complicații, la cea de mamă. Cea care o poziționa în tabăra femeilor care ar trebui până la momentul respectiv să își asume complet rolul tradiționalist și sec. Tabăra celor care nu ar fi trebuit să flirtreze cu colegul de birou. Pentru care ar fi trebuit să nu conteze dacă lenjeria se asortează sau dacă buzele îi erau mereu atent conturate pentru diminețile în care sorbeau cafeaua împreună. Cea care nu s-ar fi dedat la o partidă de sex în bucătărioara improvizată. Sau cel puțin dacă ar fi făcut-o, ar fi păstrat în suflet vinovăția momentului. Cea care ar fi devenit mai bună și mai implicată cu fiecare greșeală pe care ar fi avut-o la activ.

Dar astfel de șablon, era departe de ceea ce devenise Ema.

Poveatea Emei o regăsești pe site-ul editurii Heyday Books, alături de alte cărți interesante: 😉

https://heydaybooks.ro/produs/1516/

Lasă un răspuns