Editura: Allfa

An apariție: București 2017

Nr. Pagini: 418

Nu este niciun secret, v-am mai spus că îmi place Musso. Are un stil captivant și idei năstrușnice. Mi-am tot pus întrebarea dacă își construiește de la început scenariul întregii povești sau își permite să se lase purtat de val și pe alocuri să schimbe povestea. Oricum ar fi, modul în care povestea capătă formă te ține într-o stare alertă care nu îți dă voie să intuiești prea ușor finalul, pentru că la fiecare nouă întorsătură de situație, se activează alte câteva variante posibile.

Musso jonglează cu personaje secundare multiple și niciodată nu știi care dintre se va propulsa alături de celelalte personaje principale, în ideea de a da formă unor detalii semnificative.

În romanul despre care vă povestesc câteva detalii astăzi, autorul combină elemente de dragoste cu mister, conspirație, aventură, crimă, dramă și răsturnări de situație care schimbă optica cititorului.

Raphael și Anna urmează să se căsătorească. Iubirea lor este pusă la încercare într-o seară în care el împinge la limită o conversație a cărui scop este acela de a afla mai multe detalii despre trecutul Annei. Îndrăgostită și însărcinată, Anna se decide să îi împărtășească parțial secretul întunecat care o împiedică să fie fericită pe deplin și îi arată lui Raphael o poză cu trei cadavre arse, pentru care își asumă vina.

Lucrurile se precipită și Anna dispare. Înnebunit, Raphael descoperă pas cu pas povestea din spatele celor trei cadavre și traumele prin care a trecut femeia pe care o iubește și a cărei identitate în realitate este aceea de Claire Carlyle, care în adolescență fusese sechestrată și abuzată timp de aproape trei ani de către un psihopat periculos, neprins de poliție în acea perioadă.

Acțiunea ne plimbă între S.U.A., locul de proveniență al lui Claire și Franța, trecând pas cu pas pragul reporterilor, polițiștilor, rudelor capabile să ofere frânturi de informații legate de ce se întâmplase cu mai bine de 10 ani în urmă.

În toată această aventură, Raphael își găsește sprijinul în vechiul său prieten Marc, un polițist pensionat din cauza unor tragedii personale prost gestionate în trecut.

Descoperirea identității lui Claire scoate la suprafață o poveste de dragoste și crimă, șantaj și manipulare la cote politice înalte, decădere și indiferență.

Niciunul dintre personaje nu deține întregul adevăr și fiecare dintre ei are motivele sale ascunse.

Va reuși Raphael să o salveze pe Claire și dacă da, ce este dispus să sacrifice? Este Claire vinovată de incendierea celor trei persoane și dacă da, de ce?

O poveste care merită citită pentru scenariul fain creat și pentru abilitatea autorului de a transforma povestea într-una incitantă, potrivită de o ecranizare.

Cartea poate fi găsită pe platforma Bookster sau achiziționată din librării –

https://www.elefant.ro/fata-din-brooklyn_5d4a2ebc-9e12-4b8e-b597-0e3bd4310c10?gclid=Cj0KCQjwwJuVBhCAARIsAOPwGASLnUXJ_jTUQa7scjVqtAWbDmqaJ1sX-J_m3LtIwwcoImfuHsA9-B4aAi28EALw_wcB

Lasă un răspuns