Cum îți dai seama dacă știi să faci dragoste și respectiv cum poți fi sigur că reacțiile pe care le primești în pat din partea partenerei tale, sunt dovezi de iubire și nu doar manifestări pasionale?

Tot mai des aud că femeile nu mai pun sentimente când vine vorba de latura sexuală. Că au uitat să fie tandre sau răbdătoare în pat. Că nu se mai lasă cu ușurință impresionate de declarații de dragoste și priviri galeșe, cuceritoare.

Dacă privești strict obiectiv, pare simplu să faci sex, e ca un sport. Chiar și persoanele care manifestă anumite complexe, pot găsi căi prin care să se simtă confortabil într-un context sexual, cu un partener nou – lumini difuze, o anumită cantitate de alcool care să le amorțească inhibițiile, o locație unde se simt confortabil. Variante există.

Primele partide sunt oricum de tatonare, cunoaștere, explorare. Dacă este cazul de mai mult, dinamica se poate schimba, dacă nu, nu…

Preferințele noastre sexuale diferă. Gusturile și obiceiurile ni s-au creionat în timp și au căpătat rădăcini. Este destul de dificil dacă ai anumite tendințe sau manifestări sexuale, să ți le modifici sau să le abandonezi ca pe o haină veche și ieșită din trend.

Câteodată simțim nevoia de o schimbare. Ne este teamă că poate există ceva dincolo de tot ce știm, de tot ce am experimentat, care se dovedește a fi exact ceea ce ne trebuia. Căci inconștient nevoia de alt partener vine din dorința de a descoperi sau activa alte laturi personale la care nu am avut încă acces.

Uneori, din nevoia de a fi pe placul partenerului față de care începi să simți o atracție nu doar fizică, poți avea tendința de a-ți crea o imagine diferită, una în care să depui efort să crezi cu tărie. Când ești îndrăgostită, involuntar te lași ghidată de stilul său și vei încerca să îi adopți ritmul, sperând în tăcere că acea conexiune fizică ce se formează, va fi capabilă să te modifice și emoțional.

Pare simplu să confuzi ideea și să crezi că a face dragoste cu cineva este o formă de sex ceva mai lent, cu mai mult preludiu și priviri prelungi. Îmbrățișări tandre și șoapte pasionale. Promisuni și jurăminte. Nimic mai fals.

Dragostea este evident, un sentiment intim, care nu își găsește întotdeauna forme de exprimare adecvate. Când ai avut la activ doar relații toxice în care ai învățat să folosești și să te lași folosit, noțiunea de iubire se denaturează.

Este posibil să simți iubire față de persoana cu care ești. Să experimentezi senzația de dor și emoție, sau intensitatea unor trăiri contextuale în pat, dar în realitate la final de partidă să te simți complet confuză.

Femeile care nu știu să iubească sunt femeile care nu au fost iubite. Niciodată nu li s-a creat senzația că sunt pe deplin acceptate și dorite așa cum sunt. Și ele știu asta. Sau poate li s-a oferit această perspectivă dar pe o perioadă determinată, scurtă. Ori în stiluri incosecvente. Cele în care ești recompensată cu iubire doar atunci când faci dovada că meriți. De acolo și teama constantă că nu te-ai ridicat la nevoia așteptărilor.

Aceste femei nu știu să iubească în pat pentru că nu au învățat încă să se simtă iubite și apreciate necondiționat și din dorința de a se proteja, nu pot oferi la schimb sentimente autentice.

De obicei preferă partidele intense, pasionale, uneori chiar agresive, deoarece nevoia de a se simți prezente aici și acum, este mai importantă decât sentimentul de iubire. Pentru că pare mai important să contezi chiar și pentru un moment, sau să lași o impresie puternică atunci când părăsești scena, pentru că restul așteptărilor știi că îți pot fi înșelate.

Astfel, comuniunea sexuală are nevoie de intensitate și această intensitate își extrage seva din practici mai puțin axate pe romantismul clasic, plin de dulcegării. Fie aceste dulcegării au creat în trecut dezamăgiri mari și acum sunt evitate cu orice preț, fie personalitatea în sine le respinge ca pe niște manifestări ieftine și nedemne de încredere.

Este diferență între a fi sigură pe tine, a știi ce meriți și respectiv a știi exact ce ai nevoie. Și un bărbat capabil să înțeleagă acest aspect și dispus să descopere alături de tine ce îți lipsește ca să te poți debloca, e destul de greu de găsit. Mai ales că personajul cel mai indicat să facă una ca asta, riscă să fie el cel care să se îndrăgostească primul și să nu primească iubire la aceleeași standarde.

O femeie dură este o femeie care necesită o oarecare îmblânzire și când spun asta mă refer la tăria de a-i suporta răceala cu care te testează câteodată și distanța pe care și-o ia atunci când simte că pierde controlul situației. Barierele ridicate în timp nu pot fi niciodată complet deblocate și există riscul ca la atragerea mai multor puncte de penalizare, progresele înregistrate să se anuleze.

Paradoxal este faptul că atunci când te va iubi mai puțin, se va dărui mai mult în pat. Va trăi experiența cu pasiunea și teama cuiva care urmează să piardă și se bucură pe deplin de posibilele ultime momente cu tine. Genul de extaz și abandon care te va lega spiritual de cea care nu va putea niciodată pe deplin să lase garda jos în fața ta. Cea care își va păstra mereu o portiță de scăpare.

Să nu confundăm totuși lucrurile. Anumite preferințe sexuale nu se vor schimba niciodată indiferent de cât de mult te implici emoțional, dar vor încerca să se muleze și reinventeze în forme acceptabile atât timp cât relația merge bine.

În orice cuplu unul dintre parteneri iubește mai mult. Nu le poți avea pe toate decât în cazuri extrem de norocoase și pentru perioade relativ scurte. Ideal ar fi să înveți să te bucuri de moment și să nu îți fie teamă să ceri ceea ce ai nevoie. Și dacă stilurile și ritmul se întrepătrund, cu atât mai bine.

Photo credit – Freepik

Lasă un răspuns