Editura: Libris Editorial

An apariție: Brașov 2018

Nr. Pagini: 134

Recunosc, când am optat pentru această lectură nu am fost conștientă că este vorba de o colecție de povești de viață împărtășite cu deschidere și asumare de 13 personalități feminine, puternice și totuși pline de sensibilitate. Din acest motiv m-am trezit, cu o oarecare surprindere, în miezul unor evenimente intime, împărtășite pe alocuri cu durere, pe de altă parte cu curajul celor care au jucat alba-neagra cu soarta și au învins.

Mi-am amestecat gândurile și trăirile cu femei care au învins cancerul sau care au decis să își restructureze complet viața sau parcursul profesional, pentru că au avut curajul să facă o schimbare în momentele în care au simțit că nu se mai regăsesc.

Povești de viață îmbibate de dor și uneori regrete, dar care la final de capitol au scenariul înțeles pe deplin de către personajul principal.

Am lăsat de mult în urmă anii copilăriei dar am înțeles că rănile care rămân deschise nu se vindecă pur și simplu. Dacă nu le conștientizezi și nu vorbești despre ele, nu se închid niciodată. Astăzi sunt un adult conștient care și-a plâns plânsul dar care știe să își râdă râsul. Îmi dau voie să mă iubesc și să mă accept în fiecare zi exact așa cum sunt – o imperfectă.

Traumele pe care le purtăm în spate, uneori cu greutate, alteori cu o seninătate prefăcută, sunt cele care ne ghidează pașii și ne învață ce să oferim în dar pe mai departe. Relațiile eșuate, lipsa de blândețe față de propriul sine, educația parentală abuzivă sau disperarea cu care uneori ne agățăm cu dinții de cariere care nu ne mai aduc satisfacție, contribuie picătură cu picătură la degenerarea noastră emoțională.

Mărturiile la care am asistat vin din partea unor femei care și-au descoperit sensul și menirea, femei de carieră – psiholog, editor, scriitor, specialist comunicare, jurnalist, designer vestimentar, căci uneori este important să ni le reamintească că boala, ghinionul, deciziile neinspirate nu iartă pe nimeni și nimic.

O carte care reunește 13 frânturi de poveste, intime, simple, naturale, relatate în stil accesibil, necenzurat din punct de vedere al trăirilor, care te fac să pui pe pauză pentru câteva momente, agitația în care ești prins, pentru a-ți reaminti să respiri și să te bucuri de momentul prezent.

Cartea se regăsește pe platforma Bookster sau poate fi achiziționată de pe site-ul Libris – https://www.libris.ro/trairi-nespuse-dana-lupsa-coord-LIB978-606-8953-16-8–p1255860.html?gclid=CjwKCAjw7vuUBhBUEiwAEdu2pAeP7P7jiJf5TH9FdVMW8ARJXSx8s4y2ket3FWTr6_BDuD6LQdHk-BoCTqAQAvD_BwE

Lasă un răspuns