Editura: Allfa

An apariție: București 2019

Nr. Pagini: 440

Un alt roman bifat de Musso. Îmi place stilul său ușurel de parcurs, accesibil, dar cu linii narative care își schimbă planul și direcția.

Cartea despre care vă vorbesc astăzi, păstrează ritmul cunoscut, oarecum romance cu elemente de suspans și mister.

Emma este o tânără new-yorkeză care își caută încă marea iubire. Matthew locuiește în Boston, este văduv și este deopotrivă tatăl unui băiețel în vârsta de 4 ani. Printr-o coincidență bizară, Matthew intră în posesia laptopului Emmei și stabilește un prim contact cu aceasta.

Momentul în care cei doi decid să se întâlnească într-un restaurant din Manhatten, schimbă complet firul poveștii.

Deși ambii ajung la timp la locul stabilit de întâlnire, nu reușesc să se intersecteze.

Explicația este pe cât de simplă, pe atât de ireală. Cei doi nu se pot întâlni în prezent pentru că Emma trăiește cu un an în urma lui Matthew și în prezentul lui Matthew, Emma este deja moartă.

Deși mi-a lăsat inițial impresia că întreaga poveste va continua având în vedere cum să facă posibilă o relație romantică dintre cei doi, de fapt firul epic capătă o amploare semi sumbră. Cu un an în urmă și soția lui Matthew era încă în viață și situația existentă poate fi oportunitatea perfectă de a o salva pe aceasta de la un accident nefast de mașină.

Să fie Emma personajul potrivit pentru a-i reda lui Matthew fericirea sau să fie acest decalaj temporar, pretextul potrivit pentru ca ea să aibă parte de o relație așa cum își dorește?

Care sunt motivele ascunse din spatele accidentului care a provocat moartea soției lui Matthew și ce repercusiuni ar genera salvarea acesteia?

Ce ai alege să faci dacă ai putea influența viitorul?

O carte ușor de citit, pe care am lecturat-o într-o seară în care din punct de vedere energetic  nu mă simțeam capabilă să îmi axez atenția pe lucruri care necesitau mult efort mental.

Pe Guillaume Musso îl văd adesea ca pe o posibilă variantă masculină a autoarei Colleen Hoover, deși stilul celei din urmă este mult mai sumbru și personajele sunt creionate într-o manieră care pune mult mai mult accent pe trăirile și trăsăturile de personalitate.

Cartea o puteți găsi aici:

https://www.libris.ro/maine-guillaume-musso-ALL978-606-7830-84-2–p12091038.html?gclid=CjwKCAjwoduRBhA4EiwACL5RP573YRmG01VtNr9_Biqxrtjugkgg-x7o8Qsc5c7IUmyjNgkaMOvsJRoCHHgQAvD_BwE

Lasă un răspuns