Editura EPICA

An apariție – București, 2019

Nr. pagini – 332

O altă carte a autoarei pe care nu mi-am permis să o las să se relaxeze pe noptiera de lângă pat, așteptând cuminte să fie parcursă atunci când reușesc să îmi fac timp. Nu… pentru că odată începută, a devenit rapid o prioritate.

Recunosc, cu vreo 2-3 ani în urmă când am descoperit această autoare de romane mystery- thriller, în care poveștile de viață sunt redate fără menajamente și personajele principale nu sunt conturate în cea mai bună lumină de fiecare dată, am fost puțin sceptică. Credeam că era prea mediatizată ca să fie cu adevărat interesantă, să depășească sfera romanelor de duzină. Dar m-am înșelat pentru că toate cărțile sale sunt captivante.

Verity are un impact anume. Parcă mult mai puternic decât surorile ei pe care deja le-am cunoscut. Poate pentru povestea ne poartă printre gândurile unei autoare extrem de populară, care în urma unui accident de mașină, nu mai este capabilă să ducă la bun sfârșit seria pe care o avea în plan.  La recomandarea soțului – Jeremy, editura apelează la serviciile scriitoricești ale lui Lowen Ashleigh.

Lowen are talent dar nu are capacitate de a se promova corect deoarece este o fire introvertită și adesea nesigură pe sine. Viața sa este agitată iar alegerile personale sunt adesea neinspirate. Dar din momentul în care semnează contractul și își asumă decizia de a scrie cele trei cărți din serie, rămase nepublicate, viața sa se schimbă cu o repeziciune incontrolabilă.

Nevoită să locuiască câteva săptămâni în casa autoarei pentru a duce la bun sfârșit munca de cercetare necesară, Lowen descoperă un manuscris semnat de Verity în care povestea tragică a sa și a celor două  gemene moarte, a propriului accident și a relației cu Jeremy, capătă dimensiuni ce trezesc gelozia, dezgustul, furia, teama și paranoia.

Pe măsură ce relația dintre Lowen și Jeremy capătă amploare sub acoperișul în care Verity este imobilizată în scaun cu rotile și absentă mental, efectele manuscrisului își fac tot mai puternic simțită prezența.

Finalul schimbă complet firul epic. Tragediile care se nasc în vila retrasă iau o întorsătură sumbră, personajele adâncindu-se în obsesii periculoase, acuze iraționale și situații care scapă de sub control.

Să fie Verity cea care a provocat tot dezastrul sau să fie una dintre victimele unei iubiri acaparante pe care nu reușește să o gestioneze?

Va putea Lowen să separe lucrurile și dacă nu, e pregătită să își asume propriile decizii?

O carte pe care o recomand însoțită de un mic sfat. Nu o începeți seara înainte de culcare, veți depăși cu mult ora la care v-ați propus să dați stingerea.

Lasă un răspuns