O carte thriller – polițistă care m-a convins să o duc la bun sfârșit în ciuda faptului că în ultima parte intuisem cumva finalul. Cu toate acestea subiectul este narat într-o manieră descriptivă destul de ok pentru un decor atât de fad.

Ca să înțelegeți la ce mă refer, acțiunea se petrece într-un orășel uitat de lume, mic și secetos, în care personajul principal Aaron Falk este forțat de împrejurări să se întoarcă, atunci când prietenul său din copilărie – Luke Hadler, își ucide soția și fiul și apoi se sinucide.

Înmormântarea la care asistă îi trezește amintiri dureroase deoarece cu 20 de ani în urmă a fost nevoit să fugă din Kiewarra împreună cu tatăl său când sătenii îl acuzaseră de moartea colegei sale de clasă, Elle Deacon.

Aaron, Luke, Ellie și Gretchen reprezentau în liceu un grup ciudat, în care preferințele și sentimentele se amestecau și se împărtășeau cu porția. Patru adolescenți nesiguri, ce simțeau nevoia să forțeze lucrurile mereu într-o direcție sau alta, Luke fiind mereu personajul ingrat al grupului.

Minciuna care îi leagă pe cei doi băieți în noaptea morții lui Ellie este motivul pentru care Aaron riscă să revină într-un oraș care nu se sfiiește să îi arate disprețul și ura.

Deși intenția sa este aceea de a pleca înapoi în Melbourne unde locuiește și lucrează ca polițist judiciar, Aaron este prins într-o pânză de minciuni și neconcordanțe care par să unească cele două evenimente tragice, în ciuda anilor distanță dintre ele.

Prietenii vechi și dușmani la fel de vechi, rămași blocați într-un stil de viață limitat și plin de lipsuri, mai ales pe vreme de secetă, oferă doar informații menite să îl inducă pe Aaron pe o pistă greșită.

Să fie Luke vinovat de uciderea cu sânge rece a familiei sale sau crimele i-au fost înscenate?

Ce legătură este între moartea lui Ellie și crima din familia lui Luke ani mai târziu?

Nu am mai citit nimic de această autoare, până să scriu aceste impresii despre cartea în cauză nici nu verificasem dacă mai are și alte cărți publicate, dar pentru stilul cum reușește să îmbine poveștile și să creioneze comunitatea dintr-un sătuc în prag de nebunie din cauza secetei apăsătoare, consider că merită o șansă într-o după amiază de relaxare.

Cartea o puteți achiziționa de aici – https://www.libris.ro/arsita-jane-harper-TRE978-606-40-0219-4–p1250496.html

Lasă un răspuns