Din categoria “am încercat, dar n-am avut suficienți nervi să o duc până la capăt”, se regăsește această carte.

Căutam ceva ușurel pentru a rezona cu activitatea de a vărui, dar după o oră și 20 de minute de poveste non-sens, am abandonat lupta.

Povestea lui Molly Gray, camerista hotelului X, o tânără muncitoare și mândră de meseria sa, rămasă singura după moartea bunicii sale, e formată dintr-o avalanșă de gânduri motivaționale și discursuri interioare menite să puncteze cât de mult o încarcă pozitiv munca pe care o depune… până când într-una din camerele unde face curat în mod regulat, descoperă un cadavru.

Domnul Black (căci da, aproape toți au numele corelat cu o culoare), magnat respectabil, căsătorit cu o tipă trăsnet, mult mai tânără decât el, este găsit mort în apartamentul său mânjit cu sânge, seiful golit și soția dispărută.

Gândurile care încep să îi dea târcoale în această situație, nu fac altceva decât să scoată în evidență o copilă neexperimentată, cu intenții bune, dar naivă și obositoare. Aici am pus stop și am abandonat povestea. Părea irelevant cine a fost criminalul și care i-a fost motivația pentru că n-am putut rezona cu stilul.

Dacă voi știți continuarea și ați descoperit cine e asasinul, poate îmi spuneți și mie, ca să închid cazul. 😅

Dacă nu v-ați apucat de ea încă, poate ar fi cazul să nu vă grăbiți…

Lasă un răspuns