Un criminal în serie inteligent și sarcastic, un detectiv determinat și capabil să își gestioneze proprii demoni, o serie de crime puzzle desfășurate în paralel de un asasin imitator și un colectiv de lucru angrenat în situații atât profesionale cât și personale realiste, dau romanului un avânt și o poveste greu de abandonat.

Să o luăm pe rând:

Criminalul: Peter Olivier, condamnat la închisoare pe viață pentru 7 crime macabre ale căror istoric au legătură cu câteva abuzuri suferite în adolescență.

Responsabilă de prinderea lui este detectiv-inspector Henley, soție și mamă care se luptă cu revenirea la munca de teren după ce a fost înjunghiată de Olivier și puternic traumatizată, deși nu este pregătită să recunoască acest lucru.

Noile crime comise poartă amprenta stilului lui Olivier, dar acesta este deja încarcerat. Cine omoară acum și de ce? Care este legătura dintre noile victime și Olivier?

Investigația ne poartă pașii prin ploioasa Londra, penitenciare și apartamente pline de detalii neconcludente în care viața și sănătatea mintală a echipei de investigații este puternic afectată.

Situația se complică când Olivier evadează din spitalul unde este adus după ce, cu ajutorul unui gardian, își înscenează o criză diabetică.

Henley își pierde pe drum familia, e nevoită să depășească moartea fostului partener, să gestioneze atacul brutal îndreptat către noul său partener și relația amoroasă cu șeful ei.

Urmărirea lui Olivier lasă în urmă cadavre și fobii, victime păcălite de șarmul unui psihopat inteligent care știe ce butoane să apese ca să obțină ceea ce își dorește și aduce cu sine un final incert. Unul în care e greu de spus dacă jocul s-a sfârșit.

Recomand cartea. Mi-a plăcut intriga, personajele sunt atent creionate și dozate cu caracteristici realiste și capacități de relationare în ciuda provocărilor emoționale la care sunt supuse, schimbul de replici este dinamic și cursiv, crimele sunt ingenioase.

Am văzut aceasta carte ca un posibil prim roman dintr-o serie cu potențial. Un stil similar cu cel al Camillei Lackberg în seria Fjällbacka. Mi-a plăcut, mai vreau.

Lasă un răspuns