Emma este un avocat de succes și mama a doi copii reușiți: Chloe, 17 ani și micuțul Will. Soțul său, Robert, față de care Emma are câteva secrete, este cel care a preluat îndatoririle legate de creșterea copiilor pentru că Emma să poată oferi familiei statutul material adecvat.

Din exterior familia pare una reușită, iar Emma, plină de noroc pentru toate realizările sale. Ceea ce foarte puțini cunosc e faptul că mama Emmei, Patricia, nu este moartă, ci internată într-un ospiciu de mai bine de 30 de ani, de când, în urma unei perioade prelungite de insomnie, în ziua în care a împlinit 40 de ani, a încuiat-o pe Emma într-un dulap si a încercat să își omoare fiica mai mare, Phoebe, prin asfixiere cu o pernă, secret care a bântuit-o pe Emma întreaga viață.

Convinsă că va suferi de aceeași nebunie ca și mama sa, viața Emmei începe să se destrame cu câteva săptămâni înainte de a împlini 40 de ani.

Crizele de insomnie se agravează și o dată cu ele apar neînțelegerile în familie, pierderile de memorie, dificultățile de a face față provocărilor de la job și gestionarea defectuoasă a vizitei lui Pheobe, care insistă ca Emma să își viziteze mama în spital deoarece starea sa catatonică se agravează.

Decizia de a-și vizita mama duce la acuzația de crimă, după ce aceasta pare să fi fost sufocată cu o pernă în intervalul în care Emma a fost depistată în incinta spitalului.

Haosul stârnit scoate de sub preș mai multe secrete murdare și Emma este prinsă într-o luptă anticronometru să oprească nebunia înainte de a împlini 40 de ani.

Un personaj important este asistenta medicală de la spital împreună cu care Emma încearcă să dezlege misterul, dar care este secretul murdar al acesteia?

Un roman care amestecă în doze atractive thrillerul, crima, misterul și aria science-fiction. O perioadă neagră din trecutul Emmei pare să se repete sub o altă formă, clarificând comportamentul din trecut al mamei sale ale căror crize teribile de insomnie erau cauzate, în fapt, de viziuni ale unor evenimente ce urmau să se declanșeze treizeci de ani mai târziu.

Finalul ne aduce în prim plan o Emma care nu mai are nimic de pierdut și este disperată să își salveze familia asupra căreia tronează moartea.

O carte alertă, cu un scenariu creativ și cu un happy-end rezonabil, deși recunosc, sunt mult mai atrasă de finalurile incerte, negative sau confuze, care lasă loc de introspecție și supoziții.

Per total, e faină, mi-a plăcut, merită să o luați în calcul.

Lasă un răspuns