A doua carte citită de la această autoare și nici cu prima nu consider că am dat lovitura. Când zic prima, ma refer la “În locul nepotrivit, la timpul nepotrivit”.

Cea de-a doua are în prim plan povestea unei crime, aparent accidentale, și trei frați care se decid să mușamalizeze situația.

Cathy, Joe și Frannie se află în vacanță în Verona, când, în toiul nopții, un apel telefonic e pe cale să le schimbe întreaga viață.

Frannie le cere ajutorul susținând că în creierii nopții, a lovit accidental, cu mașina, un individ și deoarece era băută și conducea neglijent, cel mai probabil va fi acuzată de omor prin imprudență, încarcerată și micuțul sau Paul, pe care îl crește fără un partener alături, va suferi cumplit, despărțit fiind de mama sa.

Deși reticenți inițial, cei doi frați își calcă pe inimă și îngroapă cadavrul la poalele unei păduri aflată la granița teritoriului unde dețineau casa de vacanță. Identitatea bărbatului – William Mc Govern, nu le spune nimic și reîntoarcerea la Londra le permite să pună distanță între ei și crimă, dar întețește sentimentul de vinovăție cu fiecare știre legată de dispariția acestuia.

Când începe să devină clar ca Frannie le ascunde ceva și bărbatul respectiv nu este un necunoscut pentru ea, situația devine din ce în ce mai tensionată.

Cabinetul veterinar pe care cei trei îl dețin devine un alt motiv de încărcătură după ce Evan, asistentul lor le descoperă secretul și începe să îi șantajeze.

Pentru Joe situația se complică și pe plan personal după ce soția sa îl părăsește deoarece intuiește ce s-a întâmplat în noaptea  crimei. 

Bomboana de pe colivă apare atunci când, în urma unor lucrări de modernizare, pădurea urmează să sufere defrișări și săpături care scot la iveală cadavrul.

Cine va trăda și de ce? Care este motivul adevărat al crimei și cine este bărbatul îngropat în pădure?

O poveste care a fost interesantă dar căreia i-a lipsit ceva. Un atașament față de personaje, o curiozitate, o intrigă capabilă să deruteze cititorul spre piste mai puțin plauzibile.

Dialogurile sunt faine, descrierile de asemenea, dar povestea nu m-a convins. Finalul se vrea a fi șiret dar parcă nu suficient de satisfăcător.

Nu e problemă, mai încercam… 😅

Lasă un răspuns