Șase tineri și o rulotă. O excursie ce părea să fie o aventură distractivă cu ocazia vacanței de primăvară.

Protagoniști: Maddie și fratele său Oliver, copiii de bani gata ai procurorii adjunct Carol, Reina, iubita relativ submisivă a lui Oliver, Simon, proprietarul indirect al rulotei, Arthur, amicul misterior al grupului și Red, prietena lui Maddie.

Mare parte din povestire se desfășoară din prisma lui Red și a trăirilor sale. Crescută de un tată alcoolic și ducând în spate povara morții mamei sale, polițist, împușcată în ceafă când Red avea 13 ani, în timpul unei misiuni destinate să demaște o rețea periculoasă de infractori, Red este adesea outsider-ul grupului, cea față de care ceilalți nutresc milă și îngăduință. Toți în afară de Oliver al cărui egocentrism și tendințe sociopate, îl fac să fie axat pe propria persoană indiferent de costuri.

Rulota se rătăcește pe drum și rămâne blocată  în noaptea grea. Lucrurile degenerează în momentul în care cei șase descoperă că sunt ținta unui lunetist care îi împiedică să plece, spărgându-le cauciucurile și trăgând în mașină de câte ori încearcă să pășească în exteriorul rulotei.

De ce acest atac? Care este secretul pe care unul dintre tineri îl ascunde și care, mărturisit, poate salva viața celorlalți?

Un scenariu detaliat ca o piesă de teatru, în care fiecare mișcare, gând, intenție este relatat până la obținerea unui efect de suprasaturație. Finalul este de asemenea previzibil.

Am să dezvălui detalii din culise, așa că dacă intenționați lecturarea acestui roman, poate n-ar trebui să știți că deși Oliver omorâse din gelozie un bărbat cu care Reina îl înșela, ni acesta era motivul ambuscadei.

Persoana vizată era Red, care fusese păcălită să depună mărturie falsă într-un caz care îl incrimina pe gangsterul Frank Gotti, al cărui fiu, Arthur, se află sub acoperire în acest grup de prieteni excursioniști. Ideea de mărturie falsă era venită din partea lui Carol, mama lui  Maddie și Oliver, dornică să ajungă procuror general. Ulterior se descoperă ca mama lui Red fusese ucisă tot de Carol deoarece se apropia periculos de momentul demascării implicării sale în crimă organizată.

Cum se termină, nu e greu de intuit dar recunosc că mi-a trebuit destul de multă răbdare să o parcurg până la capăt. Am considerat-o prea lungă pentru scenariu previzibil după care este structurată.

Așa că, personal, nu o recomand decât pentru câteva replici acide bune și satisfacția momentului în care înfumuratul Oliver este ucis deoarece comportamentul său agresiv scăpa de sub control.

În rest, numai de bine. Prea curând nu mai mă văd cu o nouă carte de această autoare.

Lasă un răspuns