“Când eram copil, cartea mea preferată era Bufnita care se temea de întuneric. Mi-o repetam când mă pedepsea mama. Recitam: întunericul e interesant, întunericul e distractiv, întunericul e frumos, întunericul e bun.

Sigur că mi-am dat seama de minciună când am crescut. Întunericul e interesant și distractiv când ești bufniță. Vânător, prădător. Dacă ești pradă, dacă ești neajutorat și singur, întunericul e mortal.”

Vă zic de la început, mi-a plăcut. Ce anume?

Păi de la povestea intrigantă în ciuda faptului că subiectul nu este neapărat nou, la personajele atent creionate, la stilul aerisit și dinamic în care este relatată povestea, care capătă pe alocuri note ironice dar fără a denigra personajele din dotare.

Jack Brooks este reverendul desemnat să preia o parohie din Chapel Croft, un sătuc uitat de lume în care fostul vicar s-a spânzurat. Jack alias Jaqueline, este mama unei adolescente istețe și sarcastice în vârstă de 16 ani, pe nume Flo, care face eforturi să se adapteze noului stil de viață solitar, în mijlocul unei comunități religioase, mândri de martirii arși pe rug din cauza credinței protestante de care nu au vrut să se lepede.

Personaje dubioase și secrete ascunse, sinucideri ciudate și povești de viață care se întrepătrund, toate pe fundalul unei dispariții   a două adolescente, care cu 30 de ani în urmă, au perturbat micuța comunitate, scoțând la iveală practici bisericești imorale și abuzuri în familiile protestante habotnice.

Jack are și ea câteva secrete de ascuns. Modalitatea în care soțul său a fost ucis, identitatea criminalului care după săvârșirea pedepsei privative de libertate, este în căutarea sa… Chiar și propria identitate nu este cea cu care se prezintă.

Adolescenții din Chapel Croft sunt departe de a fi prietenoși și înclinați spre credință, iar felul în care manipulează adulții pentru a-și ascunde faptele delincvente, îi îngreunează și mai mult integrarea sarcasticei Flo.

În momentul în care sunt descoperite mai multe cadavre sub capela bisericuței din comunitate, iar în sat sunt semnalate cazuri de omucidere, lucrurile iau o întorsătură dramatică. Acțiunea începe să se desfășoare contra-timp și la iveală ies alianțe vechi clădite pe secrete periculoase.

Cum reușește Jack să își salveze fiica amenințată cu moartea și ce este dispusă să sacrifice la schimb? Poate fi focul cea mai bună opțiune atunci când răul trebuie stârpit de la rădăcină? Poți lăsa totul în urmă și să te reinventezi pentru a-ți oferi o șansă la o viață normală?

O carte fain scrisă, antrenantă, cu personaje care se dezvăluie treptat și contribuie la modificarea percepției asupra scenariului, chiar dacă acesta poate fi uneori intuitiv.

Va las și câteva poze, două mai precis, ca să fie:

Lasă un răspuns