Mark si Karen sunt un cuplu fericit. Bunăstarea materială și iubirea dintre ei pare să capete o formă nouă la apariția fiicei lor, Heather.

Minunea blondă cu ochi albaștri și un nivel ridicat de inteligență emoțională, nu face altceva decât să atragă toate privirile în jurul său și să lase în urmă o dâră de speranță și bucurie.

Complet absorbită de creșterea micuței, Karen trece viața de cuplu pe locul doi, toată iubirea și atenția fiind îndreptate către Heather, pe care o transformă într-o obsesie bolnavă. Odată cu trecerea anilor, Mark ajunge să fie considerat în plus, Karen făcând tot posibilul să acapareze complet atenția fiicei lor.

Adolescența restabilește o parte din echilibru distanțarea emoțională de părinții, în parcursul firesc către independență, nu face altceva decât să crească tensiunile la nivelul familiei aflate în impas.

De partea cealaltă a baricadei se află Bobby, fiul unei narcomane sărace, crescut în foamete, violență și nepăsare, care își omoară mama în dorința de a căpăta libertatea. Dacă această crimă reușește a fi mușamalizată cu un incendiu, infracțiunea pentru care este condamnat se dovedește a fi o agresiune cu tentativă de viol, comisă împotriva unei tinere care îi refuză avansurile.

Anii de pușcărie îi accentuează trăsăturile psihopate și reîntors în libertate își trăiește viața de la un job nesemnificativ la altul, singura care reușește să îi trezească interesul fiind Heather, tânăra care locuiește în blocul de apartamente care este în plină renovare, Bobby făcând parte din echipa de muncitori desemnată acestei reparații.

Dornică de rebeliune în dorința de a-și capătă libertatea, Heather filtrează cu muncitorul matur care o privește mereu flămând, intens, obsesiv, până când Mark, în lașitatea și nesiguranța lui, se decide să ia atitudine căci nimeni nu este vrednic de minunata lor fiică, cu atât mai puțin bărbatul violent și ciudat care îi dă târcoale.

Să fie capabil Bobby de a resimți sentimente de iubire sau singura sa satisfacție ar fi să o posede și omoare pe Heather? Are vreo șansă această relaționare ciudată, ce are la bază doar motive greșite?

O carte scurtă ca întindere dar satisfăcător de intrigantă, lipsită de menajamente sau poleială inutilă. Merge ca unsă ca lectură de seară. 🙂

4 Replies to “Matthew Weiner – Heather, cu totul”

Lasă un răspuns