Un mister vechi de 20 de ani și o jurnalistă care are nevoie să descopere ce s-a întâmplat cu cele trei fete dispărute în noaptea în care un accident sinistru a schimbat soarta unei comunități mici și bine închegate.

Într-o noapte cu ploaie torențială, mașina Oliviei s-a răsturnat pe șoseaua denumită local Coridorul Diavolului din cauza accidentelor multiple petrecute acolo. Blocată între fiare, când își recapătă cunoștiința, Olivia constată că cele trei prietene cu care se afla în mașină, au dispărut și nu își vor mai face apariția vreodată.

Vinovăția supraviețuitorului și handicapul pe care îl capătă în urma accidentului, sunt doar doi dintre factorii care o izolează de lume la ferma unde lucrează alături de mama sa, Anastacia.

Jenna își face apariția în orășelul Stafferbury, 20 de ani mai târziu, încercând să realizeze un podcast legat de evenimentul încă nesoluționat, dar se izbește de ostilitatea și lipsă de cooperare din partea localnicilor. Cu cât adresează mai multe întrebări, cu atât șederea sa în cabana închiriată devine periculoasă.

Ce legătură este între dispariția misterioasă și o excursie realizată cu 40 de ani în urmă de 4 cupluri tinere care se dovedesc a fi părinții celor 4 fete? Cât de puternică poate fi uneori dorința de răzbunare, chiar și atunci când riști să pierzi ceea ce iubești mai mult?

O iubire interzisă din trecut, aduce în prim plan o intrigă provocatoare în care se îmbină perfect crima, traficul de droguri, violența, drama și secrete care amenință să distrugă bunul mers al lucrurilor.

E un roman care m-a ținut în priză până la final, cu o poveste atent construită și cu un accent la detalii importante, fără a obosi. Personajele sunt ușor de asimilat, de înțeles, accesibile deși povestea e schimbătoare. Atmosfera îmbină ideea de mister cu cea gothic-sumbră, dar acțiunile personajelor sunt credibile și au cursivitate.

Dacă e ceva care să-mi placă mult în materie de lectură, ei bine asta e un thriller bine construit, cu un deznodământ pe măsură. De aceea pe acesta vi-l recomand cu căldură.

2 Replies to “Claire Douglas – Fetele dispărute”

Lasă un răspuns