O altă carte a acestui autor descoperit cu un an în urmă și ale cărui lecturi de până acum mi-au adus doar sentimente pozitive.

Această carte de doar 200 și ceva de pagini este in schimb puțin diferită de cele care mi-au trecut prin mână deoarece stilul aduce foarte mult cu cel al cărților Agathei Christie sau Rodicăi Ojog Brașoveanu.

Povestea încearcă să descopere cine a asasinat-o pe bătrâna Nora Jones, care de-a lungul vieții și-a adunat câțiva dușmani în orășelul unde locuiește.

Nepoata sa de la oraș este moștenitoarea averii, dar ținând cont de faptul ca nu mențineau legatura, este greu de luat în calcul o posibilă crimă cu premeditare.

Poștașul, băiatul care o ajuta în gospodărie, vecinii, fiecare pistă pare să ducă undeva, dar mai puțin spre soluționarea concretă a presupusei crime.

Dialogurile sunt savuroase, cu tenta aceea englezească ironică dar personajele sunt creionate doar prin prisma acestei investigații, unicul lucru pentru care autorul le-a creat.

Nu este o carte în care să empatizezi cu personajele sau să te îndemne la reflecție, ci doar te poartă de-a lungul unei investigații încâlcite și absurde care pare că nu va duce nicăieri.

Micuțul oraș este antrenat în identificarea indiciilor potrivite care până la final se dovedesc a fi eronate. Moartea bătrânei este rezultatul unui accident nedorit. Provocat de cine sau ce?… asta vă las să descoperiți singuri dacă vă plac cărțile de acest gen.

Nu este o carte nemaipomenită, dar nu intră nici în categoria celor pe care regreți că le-ai alocat timp.

Lasă un răspuns