Mda…

Recunosc, m-a atras titlul și dacă e ceva ce mi-a plăcut a fost stilul în care a fost scrisă această carte. Abordarea sarcastică sub formă de jurnal a prins extrem de bine, mai ales că avem în față un scenariu cu personaje multiple.

Povestea capătă încă de la început note nerealiste, făcând-o să pară ușor de digerat dar într-o notă hollywoodiană.

Cu ocazia eliberării din închisoare a lui Michael, închis pentru uciderea unui individ, familia extinsă se reunește la o cabană din creierii munților, deși relațiile dintre ei nu sunt grozave și fiecare are ceva de ascuns.

Ernie, povestitorul, este cel care a rămas cu o geantă cu bani de pe urma crimei săvârșite de fratele său Michael și teamă lui este că va trebui sa dea socoteală pentru mărturia pe care a depus-o împotriva acestuia.

Sora lor este îngropată în datorii și are nevoie de 50.000 dolari din banii furați de Ernie.

Soția lui Ernie apare la cabană și pare să trăiască o idilă cu Michael.

Mama, tatăl vitreg și mătușa, ascund un secret legat de motivul pentru care tatăl lui Ernie a fost ucis în timp ce aparent jefuia o bancă.

Toți sunt vinovați de ceva și nimeni nu știe întregul scenariu care se complică și mai mult în momentul în care la cabană este descoperit un cadavru despre care, în prim stadiu, nu se se cunosc detalii.

Crimă, furt, delapidare, înșelăciune, minciună și teamă. Totul într-o poveste alambicată care se termină cu bine. Prea bine. Prea lejer.

Nu prea mi-a plăcut povestea, nu prea m-au impresionat personajele iar deznodământul mi s-a părut la fel de tras de păr ca întregul scenariu. În schimb replicile sunt savuroase, asta da, puncte bonus pentru acest aspect.

Lasă un răspuns