Dragi femei comode care îmbrățișați adesea refuzul la orice vă scoate în afara zonei de prințesă în care vă aflați, vă mulțumim că abateți asupra noastră, a celorlalte reprezentate ale sexului feminin, imaginea că ne agităm prea mult.

Mulțumim că vă obișnuiți bărbații că sunteți incapabile să gătiți dacă ați fost la muncă sau e imposibil să vă cărați singure sacoșele cu cumpărături dacă în ele se regăsesc mai mult de un pomelo și o sticlă de apă plată.

Voi sunteți cele care ați învins. Când strâmbați ușor din năsucul dus la solar, bărbatul vă știe de teamă. Nu își poate asuma riscul să doarmă pe preș mai ales când ei sunt singurii care aduc bani în casă și plătesc facturile.

Femeia veșnic neajutorată și fragilă care și-a însușit un rol pe care bărbatul l-a acceptat și acum așteptările lui sunt atât de scăzute încât dacă primește o dată pe lună o farfurie de mâncare sau i se calcă o cămașă, este de-a dreptul binecuvântat.

Nu sunt pro ideea de femeie-înlocuitoare de mamă sau femeia-sclavă, ar fi stupid și neproductiv, mai ales că, surpriză, sunt femeie de asemenea. Doar că observ cu stupoare cum feminismul este adesea prost înțeles și împins la extremă.

Femeia este organizatoarea casei, fie că are și carieră sau nu. Memoria ei este încărcată cu detalii legate de activități, nevoi, sau noțiuni logistice. Ea este cea care trebuie să dețină o viziune de ansamblu când vine vorba de ce este important pentru familie și gospodărie, dar acest rol administrativ nu anulează munca în sine și nici nu ar trebui să îi dea dreptul de a fenta constant sarcini pentru că a obosit.

Mi se pare absurd ca un bărbat să nu poată apela la suportul iubitei sale pentru activități de renovat, bricolaj, cărat sacoșe, dusul mașinii în service sau reparatul centralei. Și mai absurd de atât mi se pare când ea se preface nepricepută ca să scape de complicații inutile.

Femeia care își trimite bărbatul la medic cu copiii pentru că e mai simplu decât să caute ea un loc de parcare. Femeia care după câteva ore de muncă în afara casei, are nevoie să leșine pe canapea la TV și bărbatul n-are decât să împartă cu copilul un sandwich. Femeia care nu poate să dea cu aspiratorul și mopul în aceeași zi în care cu chiu cu vai a spalat vasele. Femeia care te cară la toate rudele sale dar când vine vorba să meargă în vizită la ale tale, e toropită de migrene și grețuri. Femeia care pregătește un desert în casă doar de sărbători, motivând că în rest nu are timp deși ajunge acasă zilnic la ora 16.00.

Aceste dive de apartament cu pretenții de viță nobilă, veșnic obosite fără să facă mai nimic, se așteaptă ca și în pat sa fie tratate cu bunăvoința și înțelegere. Să nu le producă nimic vreo agitație sau nemulțumire mai ales că ele sunt cele care trebuiesc veșnic curtate de parca ceea ce ar avea de oferit rupe normele acceptate.

Femeile fragile acasă, fragile pe stradă, fragile în pat care lasă mereu în urmă lor o dâră de comoditate, sunt mamele cele mai nepotrivite pentru băieții lor care vor creste crezând că femeia este acea ființă ce trebuie constant mulțumită deși nici ei nu îi este clar ce vrea.

Dar cine se aseamănă, se adună, așa că nu așteptați ca bărbații acestor femei neputincioase să fie mai mult decât niște bieți bulversați și temători să nu deranjeze, decât dacă în secret tânjesc după o femeie pentru care sexul pasional, râsul sănătos, dinamismul și independența, sunt un stil de viață.

Photo credit Freepik

Lasă un răspuns