Abia așteptam să o citesc deoarece venea la pachet cu recomandări care mai de care, dar e ceva la această carte care am simțit că mi-a înșelat așteptările. Va povestesc imediat.

Ideea e interesantă. O familie fericită, cu o viață liniștită și oarecum banală, ea jurist – Jen, el designer de apartamente (dar mai degrabă constructor, handy-man) – Kelly și un fiu de 18 ani – Todd, inteligent, amuzant și iubitor.

Într-o noapte de octombrie 2020, în prag de Halloween, aproape de casă, Todd înjunghie un bărbat necunoscut sub ochii uimiți ai mamei sale.

Gestul lipsit de sens nu primește nicio explicație și Jen se simte mai bulversată și neajutorată ca oricând. Noaptea groaznică petrecută în gânduri negre o regăsește pe Jen a doua zi dimineață într-o ipostază nouă, trezită cu o zi înainte de tragicul eveniment.

Incapabilă să înțeleagă ce se întâmplă, Jen încearcă inițial să îl facă pe Kelly să o creadă dar a doua zi dimineață, la trezire, temporal se situează cu două zile înainte de crimă, fiind singura care are amintirea a ceea ce urmează să se întâmple.

Cu fiecare detaliu descoperit, Jen se întoarce și mai mult în trecut până când varianta despre familia fericită pe care credea că o are, pălește în fața crudului adevăr – nimic nu e ceea ce pare și fiecare membru al familiei sale are ceva de ascuns.

Până aici povestea era foarte interesantă doar că în momentul întoarcerii în timp, versiunea lui Kelly pe care Jen o descoperă pare din ce în ce mai neverosimilă. Acum urmează spoiler, ăsta era avertismentul.

Aparent Kelly fusese polițist sub acoperire cu mai bine de 20 de ani în urmă și cazul care îi pusese capac era cel în care fusese infiltrat într-o bandă care se ocupa cu furtul de mașini și care răpiseră din greșeală și un bebeluș uitat de mama sa pe bancheta din spate, caz care pare să revină în atenția lui Kelly de îndată ce șeful bandei este eliberat din penitenciar după săvârșirea pedepsei.

Felul în care este creionată povestea, notă mare, nimic de zis dar modul în care Kelly devine până la final un personaj pozitiv după ce autoarea îl conturase extrem de bine în personaj negativ, m-a dezamăgit ușor. Am considerat ca era genul de poveste întortocheată care merita o altă explicație.

În rest e ok, antrenantă și ușor de lecturat.

Promis să mai încerc una de la aceeași autoare ca să evit să rămân doar cu această impresie.

Mai jos las câteva poze din carte:

Lasă un răspuns