Altă carte parcursă în format audio. Doar că la asta am trecut printr-un exercițiu de autodisciplinare ca să nu o abandonez în prima parte. Dar îmi pare bine că n-am facut-o deoarece s-a dovedit a fi destul de ok. Ok-ish mai precis.

Cum spuneam, începutul a fost puțin dificil deoarece îmi suna în minte tipul ăla de poveste Hallmark întrerupta de multa publicitate.

Avem un cuplu – Saffron și Tom, tineri și îndrăgostiți, proaspăt mutați în casa bunicii lui Saffron, care în prezent suferă de demență senilă și e internată la un azil de bătrâni. Expectativa unui copil îi determină pe cei doi să decidă renovarea casei bătrânești, moment ce coincide cu descoperirea a două cadavre îngropate în grădină despre care aparent nimeni nu știe nimic.

Bătrâna Rose emite câteva frânturi de informații, suficiente cât să îi arunce pe o pistă plauzibilă dar lucrurile se complică deoarece la suprafață ies povești de mult apuse care aduc în prim plan o femeie eliberată din penitenciar după ispășirea unei pedepse pentru o crimă, un ziarist corupt, un medic obstetrician infractor, o poveste de dragoste interzisă și o răsturnare de situație relativ intuitivă dar bine dozată.

Naivitatea personajelor este cea care poate părea ușor amuzantă dar felul în care autoarea reușește să combine mai multe versiuni ale unor povești care se întrepătrund, menține cititorul antrenant până la final.

Personajele sunt detaliat creionate, parțial prin fapte, parțial prin gesturi și deși romanul evocă un oarecare șarm clasic, tenta de mister ce tronează asupra poveștilor ce au dus la săvârșirea a două crime mușamalizate, salvează cu brio scenariul.

Finalul este cu happy-end și fără morală dar cu toate acestea, e o carte relativ dinamica care te prinde.

O recomand cititorilor care savurează povești clasice cu iz de suspans contemporan. Dacă ar fi să îi ofer un punctaj, probabil ar fi un 6.5 din 10.

Lasă un răspuns