Un alt audiobook, de data aceasta unul biografic cu o puternică tentă motivațională.

Recunosc, habar n-avem cine e David Goggins, înainte de a da player audiobookului lecturat după cartea sa, am cautat pe Google. Astfel am aflat că este singurul bărbat din istorie care a reușit să finalizeze toate cele trei instrucții: Pușcași marini, Army Ranger School și Air Force Tactical Air Controller, deci practic cele mai dificile antrenamente cunoscute atât pentru cale navala, cât și terestră, cât și aeriană. A concurat în peste 60 de ultramaratoane, triatrloane și ultratriatloane. De asemenea, deține recordul mondial la tracțiuni – 4030 tracțiuni în 17 ore.

Când nu se antrenează, face coaching cu studenți, militari sau persoane publice.

Ceea ce îl face oarecum special este proveniența sa. Un copil de culoare, provenit dintr-o familie destrămată, cu un tată alcoolic și abuziv, obișnuit cu foamea, teama, abandonul, semi-analfabet până spre finalul ciclului gimnazial, ulterior, transformat într-un adult ratat, supraponderal și depresiv.

Schimbarea pe care o alege vine dintr-o încăpățanare extremă și o dorință fantastică de a supraviețui.

Deși pică în repetate rânduri testările de natură intelectuală și fizică pentru înscrierea la Pușcași marini, in ciuda faptului că este nevoit să studieze singur și să slăbească 50 kg în 3 luni și să se lupte cu sine însuși pentru a parcurge antrenamentele extrem de dure cu o dublă pneumonie și un genunchi nefuncțional, Goggins refuză să cedeze la fel ca cei 90% dintre cei care de obicei nu reușesc să finalizeze programul de antrenament.

O poveste motivațională ce pare absurdă, imposibilă, nerealiste, dar totuși atât de vie și încununată de succes.

Ce ai fi dispus să sacrifici ca să reușești ce ți-ai propus? Care este mindsetul unul luptător care preferă să moară decât să eșueze? Cât de singur poți fi pe drumul spre succes? De câtă disciplină și capacitate de auto-motivare este nevoie pentru a depăși toate obstacolele?

Ciudată dar satisfăcătoare, o carte despre povestea de viață a unui luptător care depășește orice bariere îi stau în cale până simte că și-a găsit drumul potrivit.

Poze n-am dar cartea o găsiți și pe Voxa.

Lasă un răspuns