O carte în care nu mi-am pus mari speranțe la început dar care a reușit să mă mențină prinsă în povestea cu iz ironic al unei familii cu adevărat disfuncționale.

Inclusiv din titlu, senzația e ca soacra e de vină. Altfel nu pare posibil. Cu toate acestea până la final varianta se schimbă.

Diana este soacra. Ea împreună cu Tom au doi copii ușor alintați și imaturi pe alocuri – Nettie, căsătorită cu ratatul de Patrick și Ollie, căsătorit cu Lucy împreună cu care are 3 copiii.

Diana este o femeie distinsă. Sigură pe sine și foarte puțin tolerantă față de manipulări și minciuni. După o tinerețe dificilă, căreia ii face față cu brio, Diana vrea pentru copiii săi un trai bun dar câștigat prim forțele proprii. Deși are posibilitatea de a le face toate mofturile datorită unei condiții materiale foarte bune, Diana încearcă să îi determine pe aceștia să își ia viața în propriile mâini și să își descopere potențialul.

Încercările nereușite de idei de afaceri, problemele de cuplu și frustrările zilnice, fac ca cei doi copii să aibă tot mai mult așteptarea ca mama lor să le ofere banii de care au nevoie pentru a-și ușura viața, dar Diana refuză.

Într-o noapte aceasta este găsită moartă, cu un bilet alături prin care pare să admită că s-a sinucis, dar oare acesta să fie adevărul?

Lucruri nebănuite ies la iveală atunci când se constată că de fapt testamentul Dianei aduce după sine dezmostenirea copiilor în avantajul fundației pentru refugiați de care aceasta s-a ocupat în timpul vieții.

Cine este criminalul și care este motivul crimei? Este oare lipsit de moralitate să decizi ca averea ta să nu rămână copiilor deși aceștia au nevoie presantă de bani?

O poveste antrenantă, scrisă din mai multe perspective, ușor de citit și deloc dezamăgitoare. Diana, un personaj cu care poți empatiza destul de ușor după ce ajungi să îi cunoști și înțelegi motivele din spatele acțiunilor sale.

Lasă un răspuns