O carte de o frumusețe sinistră care te ține captivat în mrejele unei investigații de dispariție care a avut loc cu 35 de ani în urmă, în proximitatea pădurii Wentshire, în ajunul Crăciunului în 1988, când Alfie Marsden, în vârstă de 7 ani s-a evaporat fără urmă, lăsând în urmă un tată confuz și disperat.

Scott King are un podcast. Nu orice podcast, ci unul despre investigații criminale neelucidate. Show-ul lui poartă titlul de Șase Povești pentru că de fiecare dată prezintă subiectul din șase perspective diferite. O scrisoare pe care o primește într-o seară de la Anne – o bătrână oarbă, autoproclamată clarvăzătoare, îi poartă pașii spre tragedia din trecut a micuțului Alfie.

Cu cât se afundă mai mult în detaliile acestei povești descoperă laturi nebănuite ale unui eveniment asupra căruia a tronat mereu o urmă de supranatural, de inexplicabil, dar în spatele căruia s-au ascuns intenții perfide și personaje obscure.

Mama lui Alfie, Sonia, este considerată de opinia publică o bețivă dezinteresată care nu a făcut altceva decât să își vadă de viață mai departe după dispariția micuțului, tatăl – Sorrel este catalogat ca cel care a dus pe umerii săi povara întreținerii și menținerii pe linia de plutire a familiei și cel care a continuat disperat să își caute fiul. Dar detaliile pe care bătrâna Anne le deține să către care îl direcționează pe Scott, deturnează vechile presupuneri spre un joc bolnav de care constată că este legat într-o manieră personală nebănuită.

Cele șase versiuni ale poveștii, prezentate în podcast, reunesc mărturiile bătrânei Anne, ale mamei Sonia, ale muncitorilor care lucrau în pădurea Wentshire la momentul tragediei, ale lui Wendy, o fostă iubită a lui Sorrel, ale lui Delyth – fiul învățătoarei decedate care lucra cu micuțul problematic și nu în ultimul rând, lăsată la final pentru clarificare, versiunea tatălui care în toți acești ani a dus cu sine un secret pe care nu este dispus să îl împărtășească.

O poveste cutremurătoare despre abuz psihic inoculat cu o finețe psihopată, despre trădare, furie, vicii și frici iraționale. Despre ceea ce a stat ascuns atâția ani doar pentru a ricoșa în prezent ca un bumerang capabil să trântească la pământ totul în jur. O carte care mi-a plăcut și pe care o recomand pentru un zvâc proaspăt de adrenalină și suspans.

E prima întâlnire cu acest autor britanic, axat pe thrillere și cărți de groază și cu siguranță îl voi avea în vedere când mă voi interecta cu altă operă de-a sa.

Vă las mai jos câteva poze cu pagini din roman. Doar așa, să vă faceți o idee. 😉

Lasă un răspuns