29 de secunde. Atât durează apelul care ar fi trebuit să schimbe viața lui Sarah, dar lucrurile nu sunt niciodată atât de simple pe cât par.

Sarah este o asistentă universitară hărțuită sexual de un coleg (Alan Lovelock) care deține toate atuurile – titlu universitar, recunoaștere națională, putere de decizie și nu în ultimul rând, aprobare din punct de vedere social. Cariera lui Sarah depinde de toanele acestui om care are capacitatea de a manipula situația în favoarea sau defavoarea ei și nimeni nu poate schimba cursul acestui neajuns… decât aparent, Volokov, rusul mafiot, care îi oferă acesteia oportunitatea de a furniza un nume pe care acesta să îl facă care dispărut.

De ce riscă Volokov să o ajute cu o crimă? Pentru că Sarah devine fără voie persoana care îi salvează fiica acestui magnat rus, dintr-o situație în care viața îi este pusă în pericol.

Procesele de conștiință prin care trece Sarah încercând să își înăbușe setea de răzbunare față de Alan sunt ucise în fașă în momentul în care Alan schimbă regulile jocului și pune și mai multă presiune pe colega sa de la care își dorește să obțină favoruri sexuale și submisivitate emoțională.

Un apel de 29 de secunde și Sarah oferă numele lui Alan la schimb.

Ce poate merge greșit? Cum ar putea cineva să descopere ce s-a întâmplat și care este cauza dispariției profesorului Alan Lovelock?

Rolul pe care Sarah și-l asumă în povestea dispariției lui Alan, este brutal deturnat în momentul în care el reapare teafăr și nevătămat, dar cunoscând motivul pentru care fusese răpit și sechestrat.

Cum va gestiona Sarah noua situație care pare să o fi teleportat într-un punct al vieții mult mai sunbru decât cel anterior?

O carte alertă, cu răsturnări de situație acide, cu un scenariu care nu aduce în prim plan nici prea mult, nici prea puțin, cu personaje creionate cu atenție și sarcasm.

O recomand celor care au nevoie de puțină adrenalină înainte de culcare (știu, nu ar trebui să funcționeze așa dar cititorii de acest gen înțeleg la ce mă refer), o poveste ușurică dar antrenantă cu un final satisfăcător.

Lasă un răspuns