Amsterdam, 1943 – al doilea război mondial. Naziști, Holocaust, prohibiție, teamă și sărăcie.

În acest context nefast, Hanneke este o tânără care face contrabandă cu alimente și produse necesare, pentru a asigura traiul zilnic familiei sale.

Riscurile la care se expune zilnic capătă o nouă amploare când doamna Janssen îi solicită ajutorul pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu tânără evreică Mirjiam, pe care bătrâna o ascundea în beci pentru a evita deportarea sa.

Pornind pe urmele lui Mirjiam, Hanneke se adâncește într-o lume periculoasă în care Rezistența luptă tacit împotriva trupelor nemțești și descoperă adevărată identitate a celei dispărute.

Ce avea Mirjiam de ascuns și cum se termină povestea sa? De ce Hanneke alege să își riște viața pentru o poveste cusută cu ață alba a cuiva necunoscut pentru față de care nu avea nicio obligație?

O carte ce se dorește a fi dramatică dar nu reușește pe deplin dar care compensează extrem de mult prin stilul cu care este scrisă, direct, dinamic, ușor ironic.

Am încercat dar n-am rezonat nici cu povestea, nici cu personajele iar finalul ce se dorește a fi eliberator, m-a lăsat indiferentă.

Lasă un răspuns