Aventura continuă…doar ca de această dată personajul principal nu mai e Cassie și nici măcar Evan, băiatul care a salvat-o în prima parte a cărții și despre care am descoperit ulterior că era o combinație hibrid între om și extraterestru, nici despre Ben, colegul de liceu al lui Cassie și aventura sa în tabăra de infectați.

Nu, în mare parte cartea este despre Marika, alias Ringer – fata soldat din echipa lui Ben care se aventurează să salveze o fetiță din pădure în urma haosului creat odată cu distrugerea taberei de soldați.

Ringer are un istoric interesant de abuz și neglijare care au șlefuit-o în timp într-o versiune aparent dură și neînfricată, acidă, misterioasă și determinată. Ringer este, poate, cel mai fain personaj din poveste de până acum.

Captivă, Ringer trece printr-o transformare forțată atunci când este infestată cu al 12-lea sistem – sistem de nanoboți menit să o ajute să facă trecerea de la conștiința umană spre cea extraterestră, sporindu-i totodată capacitățile fizice și senzoriale.

Hotărâtă inițial să se sinucidă tacit prin înfometare și sabotarea procedurilor medicale la care este supusă, Ringer descoperă treptat că în spatele acestor noi transformări la care sunt supuși doar o parte dintre exponați, se ascund intenții mult mai perfide.

De ce o civilizație puternică și cu toate armele de distrugere în masă la îndemână, ar pierde timpul ucigând umanitatea cu încetinitorul?

Care este scopul acestor jocuri când totul s-ar fi putut termina mult mai rapid și facil?

Ce se poate întâmpla când o parte dintre oamenii updatați cu trăsături extraterestre se revoltă?

Va reuși Ringer să evadeze și să revină la prietenii ei?

O carte antrenantă, cu dialoguri simple, realiste, o carte din colecția Young Art, deci destinată în mare parte adolescenților și tinerilor, dar care, pe mine personal, m-a prins.

Mai am încă un volum și seria e gata. Revin cu detalii 😉.

Lasă un răspuns