O combinație simpatică de thriller cu posibilă ecranizare Hallmark… care poate degenera în nici mai mult, nici mai puțin, o ecranizare Netflix, cu condiția ca personajul negativ să fie reprezentat de un actor sexy și carismatic într-un mod psihopat.

Deci, despre ce este vorba în acest roman? Păi… avem o victimă a abuzului domestic, care în mod repetat suferă de traume fizice și psihice dincolo de capacitatea unora de a înțelege și un soț polițist, isteț și plin de resurse fizice și mentale, care este decis să îi facă viața un iad celei cu care are un băiat. Mary Grace, Rob și micuțul Robbie, ca să fiu exactă.

După spitalizări repetate în urma cărora este nevoită să mintă legat de motivul accidentelor dramatice cu care se înfățișează la urgențe, Mary Grace se decide să fugă împreună cu micuțul Rob, pentru a scăpa de abuzurile tiranice la care este supusă. Doi ani de pregătire pentru a-și înscena propria moarte și pentru a se reinventa sub numele de Caroline într-un oraș micuț, alături de fiul ei, pe care îl cheamă în prezent Tom.

Toate bune și frumoase, trec 8 ani de la presupusa ei dispariție, până când investigarea unui alt accident scot la suprafață detalii ce activează în mintea lui Rob ideea că soția sa l-a păcălit. Așa începe vânătoarea.

Rob este nemilos, cameleonic și extrem de focusat pe descoperirea și pedepsirea celei care a îndrăznit să îl păcălească și să îi fure fiul. Victimele pe care le lasă în urmă sunt de cele mai multe ori nevinovate și lipsite de apărare.

Caroline este luată pe nepregătite. Viața ei ca și secretară a decanului facultății din orăselul în care se ascunde împreună cu adolescentul Tom, care adesea pare să dea dovadă de mai mult instint de conservare decât mama sa, este dată peste cap pas cu pas. Pentru ca situația să fie parțial complicată, parțial să lase senzația de speranță, Caroline se îndrăgostește de noul decan, Max, care are de asemenea un trecut tumultos.

Povestea este construită într-un mod antrenant, îmbinând acțiunea din prezent cu povești sensibile din trecut, menite să o portretizeze pe Caroline ca fiind o supraviețuitoare și o persoană ce încearcă să-și reconstruiască viața de la 0, luptând cu traumele anterioare ce îi pun piedici la tot pasul.

Cum se termină toată povestea? Nu vă spun deși, cumva e intuitiv finalul pentru acest gen de roman. O carte ușurică, dinamică, perfectă pentru o seară liberă.

Lasă un răspuns