Un accident aviatic. Un singur supraviețuitor. 18 ani de incertitudine. Un final oarecum previzibil dar satisfăcător.

Lyse-Rose sau Émile? O enigmă de descoperit în jurul căreia de învârte întreaga poveste. Bebelușul descoperit în zăpadă în proximitatea avionului prăbușit, singurul supraviețuitor al tragediei de pe vârful Mount Terrible, la granița dintre Elveția și Franța.

Două familii, Carville și Vitral, își revendică nepoata orfană și deși investigațiile nu reușesc să scoată la iveală ce proveniență are fetița cu ochii albaștri, tribunalul decide să o lase în grija celei de-a doua în ciuda faptului că prima familie menționată încearcă prin toate mijloacele materiale posibile să câștige custodia.

18 ani mai târziu, detectivul particular care s-a ocupat de caz, decide să se sinucidă, lăsând în urmă concluziile investigației.

Prinsă între două familii, plină de incertitudine și confuzie, Lyse decide să avorteze copilul ce riscă să fie al fratelui său dacă concluzia investigației riscă să scoată la iveală decizia greșită a instantței de judecată.

Și totuși? Cine e copila și care secrete zac ascunse în 18 ani de conflicte și sabotaj?

Poate detectivul să ascundă în spatele acestei investigații prelungite nevoia de a deturna atenția de la alte crime morale? Au banii ultimul cuvânt de spus?

O carte a cărei idee mi-a plăcut dar care mi-a dat puțină bătaie de cap din punct de vedere al lungimii sale. Nu e stufoasă dar am considerat că multe aspecte ar fi putut fi simplificate sau scoase din peisaj deoarece nu își aveam neapărat rostul și am avut senzația că au îngreunat cursivitatea acțiunii.

În rest, despre morți numai de bine… 😁

Lasă un răspuns