Bun… să începem! 🙂

Prima carte de acest autor francez, despre care am aflat ca are peste 33 de romane traduse în 45 de limbi și câteva dintre ele au stat la bază unor seriale de pe Netflix. Nu ma întrebați care că nu m-am apucat serios de săpături.

Romanul de care vreau să vă povestesc câteva detalii începe cu povestea micuțului Wilde, găsit în pădure la vârsta de 5 ani și deși în prezent bate în 40 de ani, nu are nicio idee despre proveniența sa sau despre povestea de supraviețuire pe care a fost nevoit să o trăiască până a fost găsit de autorități.

Deși a terminat studii superioare și a fost o perioadă de timp înrolat în trupele speciale, Wilde obișnuiește să trăiască retras în pădure și menține în majoritatea timpului un low profile.

În momentul în care finul său Matthew îi cere ajutorul pentru a o găsi pe colega sa de clasă, Naomi, care se presupune că a dispărut în urma repetatelor abuzuri la care este supusă de colegii, Wilde face echipă cu inteligenta și carismatica bunică a lui Matt, Hester – avocată și prezentatoare de emisiuni dedicate investigațiilor criminale.

Dispariția lui Naomi scoate la iveală câteva secrete adânc îngropate atât ale cercului de colegi cool ai acesteia, cât și legate de afaceri murdare și alianțe politice ale senatorului local și ale susținătorilor votanți.

Romanul are de toate. Sarcasm, acțiune, mister, ceva dramă, abuz, investigații criminale. E o carte antrenantă în ciuda faptului că e relativ predictibilă. Probabil as fi apreciat-o mai mult dacă nu intervenea o mini-conspirație politică, care mi-a stricat cumva imaginea de bullying amestecat cu thriller psihologic, dar una peste asta este o lectură relaxantă de weekend. 😉

Lasă un răspuns