Prima carte a acestui autor român, coleg de editură cu mine, ca să spun așa, și eram tare curioasă despre ce este vorba în acest roman pe care nu am avut timp să îl citesc până în prezent.

Bun, revenim. Deși are 150 de pagini, acțiunea romanului este foarte concentrată. Personajele principale Adam și Judith sunt un cuplu tânăr, proaspăt căsătorit și plin de elanul amorezilor care au toată viața la dispoziție pentru a se iubi și a descoperi împreună lumea.

Viața lor este dată peste cap de un cadou de nuntă primit din partea unui misterior domn Evans, care le oferă posibilitate de a locui într-un mini-conac, la țară, unde pot pune bazele unei căsnicii trainice. Judith este încântată de această posibilitate dar Adam este sceptic în ceea ce privește motivația domnului Evans.

Deoarece nu reușesc să ajungă la o decizie comună, în mijlocul unei altercații puternice, Judith pleacă de acasă, lăsându-l pe Adam să debusolat și singur.

Partea frumoasă a romanului abia acum începe deoarece autorul jonglează cu mai multe versiuni ale aceleași povești, separate în timp și spațiu prin decizii inoportune care afectează deznodământul presupus.

Să fie Adam singurul care înțelege ce s-a întâmplat cu adevărat sau și el este la rândul său o victimă a unui scenariu nemilos?

Să fie Judith cea care alterează cu bună știință povestea sau ea în fapt devine rapid un personaj secundar?

O poveste despre iubire și ghinion, despre decizii negândite care pot afecta cursul întregii vieți.

O lectură antrenantă, aștept următoarea poveste …

Lasă un răspuns