Un titlu care îmbie la dezbateri din cauza nevoii de calibrare pe care conotația definiției psihopatului o generează.

Ce înseamnă să fii un psihopat și cum îi afectează pe cei din jur personalitatea ta? Ce atuuri are un psihopat și cum le poate folosi nu doar în avantajul său?

Datorită caracteristicilor lor, precum lipsa de empatie sau empatie scăzută, curaj împins uneori la extremă, încredere în sine ridicată, dinamism și putere mare de manipulare, personalitățile psihopate sunt perfecte pentru anumite joburi unde este nevoie de rapiditate de decizie, analiză la rece și capacitate de a alege variante mai puțin agreate de toată lumea dar care însumează nevoia generală.

Psihopații pot excela în meserii precum trupe speciale, forțe de ordine, pompieri, medici chirurgi, geniști, echipe de intervenție sau joburi unde identificarea unei strategii care să asigure reușita fără a se pierde în detalii emoționale, primează – investitori la bursă, pariori, sportivi de performanță etc.

Sentimentele umane și sensibilitățile exagerate îngreunează anumite decizii zilnice. În situații de risc ai nevoie de persoane capabile să își asume riscuri și să ia decizii rapide, așa că anumite caracteristici psihopate sunt chiar de apreciat.

Fiecare dintre noi avem dozate în personalitățile noastre trăsături psihopate, dar în procentaje mici.

Cartea abundă în studii axate pe latura personalității și fiecare este însoțit de cazuri concrete, interesante, care exemplifică aceste caracteristici și ajută cititorul să înțeleagă sau să identifice la cei din jur punctele care pot trezi un semnal de alarmă.

O lectură interesantă și dinamică, deloc greoaie, plină de informații utile, ancorate în realitatea cotidiană, care înlătură norul negru al preconcepțiilor bazate pe idei adânc înrădăcinate în mentalul tradițional și temător.

O primă carte dintr-o serie axată pe acest subiect, revin cel mai probabil cu impresii despre următoarea. 😉

Lasă un răspuns