Prima dată am descoperit-o pe Camilla prin intermediul colecției Adevărul, acum ani mulți în urmă. Am citit crime-fictionul Prințesa Ghețurilor și apoi am achiziționat tot ce am găsit scris de ea. Seria Flashbacka, 10 romane parcă sunt per total, e captivantă cap-coadă, inedită cu un dozaj bine proporționat între empatic și cinic, uman și psihopatic, thriller și dramă.

Seria de azi, cea care o are în prim plan pe Faye, e ușor diferită. Ceva mai ușurică, accesibilă și celor care nu gustă o investigație criminalistică sau o turnură sadică de situație.

Prima parte, Colivia de Aur mi-a picat în brațe cu vreo doi ani în urmă. Iar acum mi-am adus aminte că am lăsat ceva nefinalizat și am plusat cu Aripi de Argint.

Protagonista, Faye, este o femeie care și-a sacrificat cariera și viața pentru a rămâne alături de Jack, un soț psihopat cu potențial financiar, pe care îl susține din umbră cu idei de afaceri.

Decizia de a se răzbuna pe el apare când află că este înșelată și în paralel descoperă în laptopul lui poze pornografice cu propria fiică. Deoarece Faye avusese un parcurs similar cu fratele său în ceea ce privește abuzul sexual și cu tatăl său în ceea ce privește abuzul fizic, i se reactivează brusc sechelele din trecut.

Asa că își lansează propria afacere – Revenge, își falimentează soțul și ca să poată scăpa de el, îi înscenează o crimă.

În cea de-a doua parte, Faye se află din nou la o cotitură. Afacerea îi este sabotată, fiica sa este în pericol, o alegere amoroasă neinspirată o pune într-o situație delicată, toate pe fundalul evadării din penitenciar a lui Jack și a abuzurilor din trecut care se reactivează.

Repet, prefer seria polițistă în locul acesteia, dar nici asta nu e de lepădat. Aveți de toate: crimă, răzbunare, sex, dramă, schimbări de situație și un final care lasă loc de o posibilă continuare, dacă autoarea se decide.

Până atunci, spor la lecturi interesante și săptămână ușoară!

Lasă un răspuns