“Acordă-mi câteva minute pentru a-ți povesti de o oportunitate de business din care poți obține extrem de ușor venituri stabile și satisfăcătoare”…


Ba nu-ți acord deloc! Că n-am nici timp, nici chef.

Am mai multe proiecte decât pot duce și vânzarea de cosmetice sau produse de slăbit nu intră în sfera mea de interes.

Pe de-o parte pentru că nu am știut niciodată la ce folosesc atâtea creme, pudre și pensule, pe de alta că nici n-am simțit vreodată nevoia să exagerez. Dă-mi un rimel și un anticearcăn care să-mi ascundă urmele veșnicelor nopți dormite prost sau incomplet și lasă-mă în plata Domnului. Un ruj oi găsi și singură.

Iar de slăbit, nu cred că zeama ta din prafuri poate contracara efectul prăjiturilor și ciocolatei cu care îmi completez fiecare masă. Și nici de ceaiuri nu mă apuc ca și înlocuitor de cafea. Iar dacă îți imaginezi că un milkshake va avea mai multă trecere în fața unui pahar de rosé sau unei sticle reci de bere, avem deja o problemă de comunicare.

Nu vreau un “business” în suplimente alimentare placebo pe care să o dau mai departe copiilor. Nu mi se pare o activitate faină să agăți oameni pe net de care să te rogi să îți acorde două minute deși presimți că nu vei fi convingător. Nici n-ai cum. Vuiește Facebook-ul și Instagram-ul de oferte de genul ăsta.

Cred că buba vine și din faptul că nu știți să vă targetați publicul. Alegeți la nimereală, poate-poate se leagă ceva. Vedeți că omu’ are 7 joburi, 2 câini și 4 copii și credeți că tot ce-și dorește este să agațe muritori pe net sau în drum spre birou, cărând o poșetă cu mostre sclipicioase.

Sau probabil credeți că propunerea voastră vine ca o salvare de la o viață de haos. Că veniți cu afacerea perfectă pentru a scoate omul ăla la liman. De a-i permite să renunțe la jobul stabil, cu carte de muncă, ca să ademenească noi talente. Ori vă simțiți singuri și vreți sa faceți parte dintr-o comunitate sau dintr-o echipă pe care să o coordonați în cascadă.

Aud câteodată și explicații naive, că nici la capitolul ăsta nu știți când să vă opriți la timp. Vă spune omul că nu e interesat și credeți că e misiunea voastră să îl aduceți cu picioarele pe pământ. Cum că nu e un job de casnice, e o oportunitate. Perfect de acord, este. Doar că pentru cineva care are timp liber și multe prietene de cafea. Senzația de independență și realizare personală vine mai ușor între două oale de borș, când prietena ta îți face manichiura.

N-am auzit niciodată de realizări faine fără efort. Altfel toți am fi miliardari și fericiți. Și nici de produse minune care să combată neglijența și un stil de viață debusolant. Bunăstarea vine din schimbarea ritmului și stilului de viață, nu reparam excesele cu cremă anticelulitică.

Mai terminați și cu textele legate de dezvoltarea oamenilor sau de echilibrarea lor emoțională. S-au terminat toți consilierii și terapeuții și ați rămas voi, promotori ai spiritualității și bunăstării mentale? Normal că oricine face rost de niște bănuți, capătă un feng-shui mai bun, dar soluția minune nu e să câștigi de-o pizza în oraș și să păstrezi din stoc două rujuri care erau la ofertă.

Vă rog din suflet, nu mai mă abordați cu astfel de propuneri. Avon, Oriflame, Amway sau alte drăcovenii de platforme cu întâlniri on-line și conferințe în care ne îmbrățișăm la final. Sunt deja corporatistă, le am pe ale mele. Iar vreo frumoasă cu trup zvelt și minte echilibrată nu o să obțineți, nu mai insistați. Lăsați-mă urâtă, grasă, anxioasă și cu insomniile mele că multă răbdare să fiu diplomată când vă răspund, vă spun sincer că nu mai am.

Lasă un răspuns