O luăm de la capăt cu alt roman al lui Musso. Cred că m-am bucurat de fiecare poveste a lui, pe care am privit-o ca pe o evadare de la o realitate pertinentă.

Elliott este un medic de succes, aflat în pragul varstei de 60 de ani. Singura sa bucurie este fiica sa Angie și cariera sa de succes. Durerea cea mai mare este datorată pierderii cu 30 de ani în urmă a femeii iubite, Ilena. Nici măcar vestea că este bolnav de cancer în stadiu terminal nu îl debusolează mai mult ca amintirea Ilenei și a relației lor sfârșite mult prea devreme.

O expediție umanitară în jungla Africii îl pune față în față cu o provocare neașteptată. Primește în dar 10 pastile care îl pot teleporta în trecut pentru perioade scurte de timp, astfel încât să o poată revedea pe Ilena.

Dar Elliott nu se poate rezuma la atât și deciziile dificile se înlănțuiesc rapid căci dorința sa de a o salva pe Ilena de la o moarte nedreaptă, alterează complet viitorul care devine incert.

Ce-ai fi în stare să faci pentru femeia iubită? Cât de legați suntem între noi când vine vorba de relații și prietenii? În cine poți avea încredere când simți că nimic nu are logică?

O carte antrenantă, alertă, ca mai tot ce am citit de acest autor, dar poate nu aș poziționa-o în top 3 romane Musso și asta pe pentru că am avut senzația pe parcursul lecturii că povestea căpăta niște valențe mult prea romantice pentru firea mea relativ practică.

Dacă e ceva ce îmi place în mod special la Musso, este faptul că personajele secundare sunt la fel de importante ca și cele principale și nu te face să crezi că până la final doar un fir epic este cel demn de urmărit.

Cartea se poate găsi pe platforma Bookster și în librării. Spor la lectură! 😉

Lasă un răspuns