Editura – Allfa
București 2015
Pagini – 386

Dap, iar am savurat o carte antrenantă de Musso. O nouă poveste plină de răsturnări de situație, suspans, personaje care nu se chinuie să pară pozitive dacă nu este cazul și încărcătură emoțională atent dozată ca să nu acapareze acțiunea care scapă de sub control.

Sebsatian și Nikki sunt un cuplu divorțat care nu mai au nimic în comun decât frustrări vechi și doi gemeni – Jeremy și Camille, cu care tot jonglează la schimb.
Frumoasa și pasionala Nikki, artista libertină veșnic în mișcare și Sebastian – intelectualul crescut într-o familie strictă și cu tradiție, trăiesc cândva o romanță imbatabilă. O iubire capabilă să dărâme orice barieră, stârnită între două personaje diametral opuse, dar care gestionată greșit, a dus la o ruptură puternică, ce pare că nu va putea nicicând să își găsească rezolvare.

După 7 ani de la despărțire, cei doi, sunt puși în fața unei mari încercări – Jeremy dispare. Disperată că nu poate să îl găsească, Nikki îi cere ajutorul fostului soț, care în paralel trece printr-o perioadă dificilă cu Camille, fiica rămasă în grija sa.
Fiecare detaliu care iese la iveală, îi adâncește și mai mult într-o nebuloasă care nu face altceva decât să puncteze că în realitate, ruptura dintre ei, a dus la creșterea și educarea unor copii pe care în realitate nu îi cunosc cu adevărat.

Căutarea îi poartă prin cartiere sordide, printre traficanți de droguri și scenarii periculoase, acuzați de o dublă omucidere și trafic, urmăriți de poliție și la un pas de a-și pierde constant viața încercând să dea de cap poveștii care le-a răpit fiul.

Ajutorul vine de unde pare mai puțin probabil și firul acțiunii îi poartă din Paris prin pădurea amazoniană din Brazilia, unde povestea care începe inițial ca o farsă gândită de Jeremy pentru a le da părinților săi o șansă de a se împăca, se transformă într-o luptă pe viață și pe moarte.

Ce faci când nimic nu este ceea ce pare și nu știi pe cine te poți baza în realitate?
Ce ești dispus să sacrifici pentru a-ți salva copiii?
Cât de important este să înveți să ierți când te confrunți cu situații dureroase din trecut?

Măiestria cu care autorul ne poartă pașii printr-o intrigă care ia amploare de la un capitol la altul, ridicând miza de la un risc probabil la un complet dezastru, adăugând încă o nouă pistă la fiecare blocaj întâmpinat de personajele principale, este exact motivul pentru care savurez de fiecare dată cu plăcere romanele lui Musso.

Lasă un răspuns