Maren Stoffels – Fright Night

Editura: Publisol

An apariție: București 2021

Nr. Pagini: 214

Aveam o oră liberă la dispoziție aseară și o oarecare ciudă că a trecut faimosul Halloween și din lipsa timpului, nu am apucat să bifez nicio carte horror, deși acest gen este unul aparte deoarece necesită un scenariu plin de imaginație și personaje extrem de atent conturate pentru un efect cu adevărat interesant.

Suntem obișnuiți cu povești cu tentă adolescentină în care câțiva tineri se trezesc în situații care degenerează și în urma cărora supraviețuiesc doar cei care sunt dispuși să nu cedeze indiferent de limita la care sunt împinși. O astfel de poveste regăsim și între paginile acestei cărți, pe care aș recomanda-o mai mult cititorilor mai tineri, dornici de o lectură ușoară și oarecum antrenantă.

Astfel, trei prieteni cu personalități diferite se înscriu la un joc denumit Fright Night, care se desfășoară de Halloween într-un spațiu amenajat din pădurea de la marginea orășelului unde locuiau. Unul dintre cei trei, Dylan, ascunde un secret care i-a marcat întreaga copilărie, faptul că mama sa, identificată târziu cu sindromul Munchausen prin transfer, obișnuia să îl îmbolnăvească sau să îl accidenteze  intenționat pentru a fi cea care postează în fața familiei și a medicilor la care apelează, în mama eroină, care se sacrifică pentru sănătatea și binele propriului copil.

Intriga e slăbuță și desfășurată pe fugă și cum era de așteptat, în cadrul jocului de Halloween, lucrurile degenerează. Kelly, fratele pe care Dylan îl substitutise iubirii materne, se regăsește în ipostaza unuia dintre persoanele angajate să se asigure că jocul își urmează cursul terifiant.

Problemele familiale care ies la suprafață, minciunile, iubirile adolescentine neîmpărtășite care dezbină coeziunea grupului, aduc situația în punctul în care unul dintre participanți este ucis.

O carte care poate fi lecturată pe fugă, fără prea multă împlicare, pe care am dus-o la bun sfârșit pentru a verifica și a-mi confirma că urmează scenariul bine stabilit al filmelor de acest gen.

Lasă un răspuns