M.R. Carey – Fata cu toate darurile

Editura: Nemira

An apariție: București 2016

Titlu original: The girl with all the gifts

Nr. Pagini: 408

Un thriller distopic, intens, palpitant, plin de acțiune și sensibilitate, greu de abandonat până la final.

La două decenii de când un virus letal a lovit planeta și a transformat omenirea în zombi care luptă pentru propria lor supraviețuire, într-un centru de cercetare din Beacon, New York, miza este foarte ridicată. Lotul de copii infectați pe care se fac experimente se dovedește capabil de mai mult decât a se hrăni automat și inconștient.

Diferiți de flămânzii care le dau târcoale la tot pasul, imobilizați și supravegheați constanți, micuții sunt școliți de către dna. Helen Justineau, care refuză să îi privească doar ca pe niște creaturi ale pierzaniei. Dintre toți, micuța Melanie este preferata ei datorită sensibilității, inteligenței și devotamentului de care dă dovadă față de Helen.

Când centrul de cercetare este atacat și lucrurile iau o întorsătură neașteptată, doar patru dintre membri de personal reușesc să scape, împreună cu ciudata Melanie.

Vor reuși cei cinci să supraviețuiască în ciuda intereselor și priorităților diferite?

Va reuși Melanie să se abțină de la impulsul stringent de a-și devora însoțitorii?

Există leac pentru pandemia existentă sau lumea este condamnată să se adapteze unui nou ciclu de evoluție?

O carte despre prietenie, încredere, supraviețuire și trădare, despre nevoia de a aparține cuiva și despre teama de a nu-ți putea controla instinctul criminal.

Lasă un răspuns