Hopa, adică cum?

Interacțiunile noastre zilnice sunt în mare parte influențate de modul în care comunicăm. După cum bine știm, comunicarea verbală acoperă 20% din ceea ce vrem să transmitem cu adevărat. Restul e mișcare, adică gesturi, mimică, postură, tonul vocii. Dar titlul nu e doar despre gesturi fizice. Nu, nu, ar fi prea simplu. E despre acțiuni uzuale care atrag atenția feminină.

Păi adică, carevasăzică, sunt gesturi pe care bărbații le fac, uneori calculat, alteori fără pic de intenție, care pot părea incredibil de tentante pentru sexul feminin.

Și aici, zic și eu, neavizat, din experiența personală și din discuții felurite cu reprezentantele tagmei din care fac parte.

1. Suflecarea mânecilor la cămașă. Lejer, natural și suficient cât să dezvelească o parte din antebraț, dar nu exagerat până se zărește cicatricea de pe umăr, de la vaccinul obligatoriu din maternitate. Evident ca asta implică și o postură corporală sigură pe sine și un aer de “orice ar fi, se rezolvă, eu am mânecile deja suflecate”.

2. Privirea jucăușă care rămâne fixată câteva secunde, care să dea de înțeles că este interesat. Evident dacă atitudinea este încordată, încruntată, se anulează toată buna intenție. Nimeni nu vrea să fie privit de un psihopat în călduri care își pândește noua victimă.

3. Întoarcerea volanului cu o singură mână, eventual în timp ce jumătate de corp este îndreptat în altă direcție. Da, da, e un gest care emană siguranță de sine și control. Reflexe bune și experiență, ca să nu mai zic că scoate în evidență antebrațul ușor încordat, în plin dinamism.

4. Acțiunea prin care își încetinește ritmul sau pașii pentru a-ți permite să îl ajungi din urmă. Felul în care trage de timp până în momentul în care ajungeți amândoi unul în vizorul celuilalt. e o modalitate subtilă de a-și demonstra interesul și nevoia de a te simți prin preajmă. Presupunând că nu te așteaptă totuși că s-a rătăcit sau urmează să te roage să îl ajuți cu ceva sau să îi cari sacoșa.

5. Felul în care i se schimbă uneori timbrul vocii când ți se adresează. Cuvintele capătă o pronunție mai clară, ritmul mai tărăgănat și vocea devine ușor guturală, răgușită. În anumite momente poți depista un mod diferit de a respira sau a-și drege subtil vocea în preajma ta, evident excluzând situațiile în care bietul om e cobză de răcit și abia își convinge mucii să rămână la locul lor, până face rost de o batistă.

6. Modul în care îți comandă o cafea fără să te întrebe de care vrei deoarece știe exact ce preferi. Și aici avem situații în care sperăm că nu comandă în locul tău că ești fie tufă de Veneția și habar n-ai ce să comanzi sau e un control freak care vrea să se asigure că bei exact ce consideră el că ți se potrivește. Și bineînțeles mai e de luat în calcul și varianta în care comanda ta uzuală nu implică 7 feluri de arome și 3 tipuri de lapte degresat, că atunci, cu siguranță nu va sta niciun amărât să îți memoreze preferințele.

7. Senzația pe care o ai când știi că te privește în timp ce conversația pe care o desfășori nu îl include. E sexy atât timp cât și atitudinea individului denotă un anumit calm și control în ciuda faptului că afișează un vădit interes. Nasol e dacă e constant acolo și îl surprinzi în preajmă ori de câte ori discuți cu cineva, ca un personaj ciudat, un mic stalker obsedat și nesigur.

8. Un masaj oferit fără a fi rugat, lent, apăsat, în timp ce conversația curge. Vorbe cu impact inițial ce devin apoi din ce în ce mai irelevante dar cu tentă. Femeile au nevoie să se știe dorite, poate mai mult decât să știe că sunt iubite, iar apropierea fizică care lasă loc de interpretări dă boostul energetic de care are nevoie relația pentru a se mențină activă.

9. Momentul în care împarte cu tine din porția sa de mâncare. Natural, fără să îi ceri, ca un gest intim, care punctează o relație puternică dincolo de orice alte bariere sau contexte sociale. Vrei să vezi dacă te place? Vezi dacă îți oferă ultima bucată din ceva ce îi place la nebunie. Sau măcar porția mai mare. Ideal ar fi să nu ți-o ofere pentru că te consideră flămândă sau pentru că îi e frică că faci urât când îți e foame, pentru că asta ar însemna un instinct bun de supraviețuire și mai puțin un sentiment de afinitate.

10. … si poate cel mai sexy dintre toate. Bărbatul care spală în mod natural vasele, gătește și împăturește rufele. Ce să mai, de la o anumită vârstă plus un anumit grad de uzură fizică și emoțională, după o zi lungă, îți activează libidoul și un pat bine făcut, cu lenjerie întinsă militărește și pernele umflate regulamentar.

Una peste alta, sau una peste altul, gesturi mici dar care să sublinieze în mod constant interesul, sunt cele care fac ca lumea să se învârte. Tu la ce gesturi ești atent/ă când încerci să stabilești o conexiune cu cineva care te atrage?

Photo credit Freepik

Lasă un răspuns