Furia Rosie

Pierce Brown

M-a tentat descrierea si m-am inhamat la primul volum din trilogia Furia Rosie de Pierce Brown si nu-mi pare rau.

Asemanatoare ca stil cu Jocurile Foamei sau Divergent, acest prim volum m-a purtat printr-un decor din viitor in care populatia lumii este impartita pe clase, cu roluri clar delimitate si avand ca semn distinctiv culoarea predominanta cu care sunt inzestrati din nastere.

Actiunea se desfasoara pe Marte, planeta aflata in plina colonizare, unde Darrow, un Rosu care trudeste din greu in minele periculoase, traind alaturi de semenii lui in conditii mizere si cu drepturi limitate, afla printr-o conjunctura nefericita, mai precis dupa executarea sotiei sale acuzata de nesupunere si instigare la revolta, ca planeta este de mult locuita, iar cei ca el sunt mentinuti ca sclavi de catre clasa conducatoare, Aurie, care traiesc in conditii prospere si pline de oportunitati.

 Manat de durere si dorinta de razbunare, Darrow se aliaza cu trupele rebele si reuseste sa se infiltreze in grupurile de tineri Aurii care se pregatesc intens pentru a prelua pe viitor posturile importante de la nivelul ierarhic superior.

Despre intamplarile prin care trece pentru a-si demonstra legitimitatea si despre riscurile la care se supune cand este inconjurat de persoane lipsite de scrupule si capabile de orice gest marsav pentru a-si consolida pozitia, nu intentionez a povesti prea multe. Pot doar mentiona ca pentru iubitorii acestui gen, cartea ii va imbia sa parcurga si urmatoarele volume.

Personal, m-as bucura mai mult de ecranizarea acestui roman deoarece multe detalii interesante ar fi suprinse la adevarata lor valoare intr-un context cinematografic cu efecte speciale de calitate.

O lectura placuta, dinamica si intensa pe alocuri…

Lasă un răspuns