Harriet Tyce – Portocala sângerie

Editura: Litera

An apariție: București 2021

Titlu original: Blood orange

Nr. Pagini: 334

Așteptam de ceva vreme momentul lecturării acestei cărți, fiind încadrată într-unul dintre genurile mele preferate – crime/thriller și regăsind recenzii satisfăcătoare despre povestea ascunsă între copertele portocalii.

M-a prins ușor povestea deși am întrezărit oarecum finalul, dar am savurat-o pe deplin  deoarece este scrisă într-un stil extrem de antrenant și capabil să contureze personajele cu toate metehnele lor.

Alison Bailey este o avocată cu o carieră în plină ascensiune, care se bucură de susținerea și iubirea unui soț de profesie terapeut – Carl, împreună cu care are o fiică în vârstă de 6 ani – Matilda. Toate premizele par să întărească ideea ca Alison deține toate atuurile pentru o viață fericită, dar adevărul sumbru este altul. Alison are tendința de a exagera cu consumul de alcool, este prinsă între munca care îi ocupă tot timpul, familia unde se simte mai mult un musafir inutil și relația extraconjugală, intensă și adesea experimentată la nivel brutal, pe care o are cu Patrick, unul dintre colegii săi de muncă.

Măcinată de vinovăție, nesigură pe ea și veșnic dominată de gândul că este o mamă incompetentă, Alison descoperă pas cu pas mecanismele din spatele aparențelor create în cadrul relațiilor maritale, atunci când preia un caz de omucidere al cărui motiv ascuns se descoperă a fi violența domestică și abuzul emoțional împins la extremă.

Prinsă într-un joc bolnav menit să o destabilizeze, Alison se confruntă cu pierderi de memorie datorate episoadelor de alcoolism, destrămarea căsniciei, pierderea fiicei sale, sinuciderea amantului acuzat de viol, amenințări telefonice care o fac să se teamă și în ceea ce privește distrugerea carierei și descoperiri șocante despre viața ascunsă a soțului său.

Să fie Carl soțul perfect? Să fie Patrick amantul vinovat? Să fie clienta acuzată de omucidere atât de vinovată pe cât se încăpățânează să declare?

O carte care te menține vigilent, prins în acțiunea care se înlănțuiește cu rapiditate, o poveste tentantă despre fețele ascunse ale manipulării, minciunii și abuzului și despre puterea de a-ți regăsi echilibrul în momentele în care simți că ești pe punctul de a pierde totul.

One Reply to “Harriet Tyce – Portocala sângerie”

Lasă un răspuns